Tableti nuk zbulon një makinë flash. Si të "bëni miq" tabletë Android me flash drive USB. Si funksionon

 1. Pse tableti nuk e sheh microSD flash drive?
 2. Pse tableti nuk sheh një makinë flash USB?
 3. Opsioni i importit nuk shfaqet
 4. Disa përmbajtje nuk mund të importohen.
 5. Sa hapësirë ​​kam në sipërfaqe?
 6. Opsionet e ruajtjes së lëvizshme
 7. Metodat standarde të kyçjes
 8. USB plotë
 9. Modaliteti OTG
 10. Metoda jo standarde të lidhjes
 11. Pritës USB është i lehtë
 12. Të gjitha llojet e adaptuesve
 13. Barrierat e softuerit
 14. Probleme të përbashkëta
 15. Problemet e softuerit

Kompjuter modern tabletë - makina, të cilat janë të pajisura me funksionin e njohjes së disqeve flash

Kompjuter modern tabletë - "makina", të cilat janë të pajisura me funksionin e njohjes së disqeve flash. Nëse tableta nuk ka aftësi lidhje direkte , duhet të përdorin një kabllo të veçantë OTG. Megjithatë, opsionet e para dhe të dyta nuk janë gjithnjë efektive, sepse teknika nuk e njeh drive. Është e nevojshme të zbuloni se pse tableta nuk e sheh flash drive dhe pastaj përpiquni ta zgjidhni vetë problemin.

Informacionet e shkarkimit mund t'i gjeni në prapa paketë produktesh. Ju mund t'i shihni me lehtësi të gjitha fotot në një dosje, por nuk keni nevojë t'i kërkoni ato në dosje të ndryshme me fotografi. Për të rifreskuar, kliko "reload" në menynë kryesore. I bezdisshëm, siç duket, mund të korrigjohet. Këtu janë disa nga zgjidhjet më efektive për ju. Ju nuk mund të provoni secilin. Vetëm punoni nga maja deri në fund deri sa të gjeni se punon për ju.

Ju mund të dëshironi të rivendosni ose ta blini atë. Arkitektura e saj e tërë është projektuar për të mbështetur një bateri të vogël dhe të lehtë. I vogël konsumon rreth 45 MW energji elektrike. Testimi i disqeve të ndryshme është e vetmja mënyrë për të parë se çfarë funksionon dhe çfarë nuk funksionon. Zgjidhni "Properties" në menynë e kontekstit.

Pse tableti nuk e sheh microSD flash drive?

Nëse, kur lidh një makinë të tillë, tekniku refuzon ta shohë atë, atëherë:

 • Kushtojini vëmendje të pastërtisë dhe integritetit të kontakteve të vetë përshtatësit. Gjatë ekzaminimit të jashtëm nuk duhet të ketë shenja të korrozionit, përfshirje të huaja, gjurmë të ujit dhe yndyrës. Nëse ka lëng të huaj ose shenja të oksidimit, duhet të fshij butësisht me një leckë të thatë për të hequr materien e huaj.
 • Kontrolloni kartën e kujtesës. Përdoruesi do të duhet të kuptojë nëse ai ka një kartë të tërë. Edhe defekte të vogla dhe dështime mund të shkaktojnë që pajisja të mos kryejë funksionet e saj.
 • Lexuesi i kartës mund të shkaktojë që tableta të refuzojë të shohë flash drive. Një lexues i tillë u krijua për të lehtësuar në masë të madhe sinkronizimin e dy pajisjeve - një kartë dhe një tabletë. Nëse tableta nuk ka shoferë për të punuar me lexuesin ose pajisje shtesë Për të sinkronizuar gabimet, përpjekjet për të parë flash drive do të jenë të paefektshme. Mjaftueshme për të instaluar program për ta bërë atë punë.
 • Karta SDXC e mikro SDHC, e cila ofrohet në shumë dyqane, nuk është gjithmonë e pajtueshme për të punuar me tableta, veçanërisht ato kineze që janë të lira.
 • Problemi mund të qëndrojë në kordonin, i cili duhet të jetë i paprekur, pa të çara, defekte, rrudha.

Pse tableti nuk sheh një makinë flash USB?

Ky është një opsion më i popullarizuar, të cilin tableta nuk mund ta shohë në disa raste:

Opsioni i importit nuk shfaqet

Kjo nuk është vetëm e paligjshme, por edhe e liron garancinë e pajisjes. Ai përbëhet nga dy lidhje të veçanta. Të dy lidhësit kanë një lidhës 30 pin në anën tjetër. Nëse skeda e importit nuk shfaqet, ndiqni këto hapa: Për më shumë informacion, konsultohuni me manualin e aparatit tuaj dixhital.

Disa përmbajtje nuk mund të importohen.

Disa produkte mund të mos jenë të disponueshme në vendin ose rajonin tuaj.

Sa hapësirë ​​kam në sipërfaqe?

Për të gjetur sa hapësirë ​​në disk ju keni në sipërfaqe. Duket si një shtesë hard drive , të arritshme nga çdo pajisje që përdorni.

Opsionet e ruajtjes së lëvizshme

Për të hapur skedarë nga një pajisje e jashtme. Megjithatë, para se të shkosh në dyqan, duhet t'i kushtosh vëmendje disa detajeve që mund të kenë rëndësi.

 • Autobusi USB ka një nivel të tensionit të ulët. Ky është faji i prodhuesve të cilët janë duke u përpjekur për të kursyer para, por asgjë nuk mund të bëhet këtu - ju duhet të kërkoni për një tjetër makinë.
 • Shumë pajisje nuk kanë funksionin e njoftimit të lidhjes, sepse pajisja mund të sinkronizohet dhe përdoruesi as nuk mendon për të. Ju mund të kontrolloni praninë / mungesën e një flash drive në menaxherin e skedarëve.

Kompjuterët e tabelave janë shumë të kufizuara memorie e brendshme . Plus, shumica e tyre janë mohuar qëllimisht memorie microSD . Nga kjo rrjedh se shumë përdorues, më shumë se një herë, u mrekulluan, por si mund ta lidh një USB flash drive me tabletin?

Metodat standarde të kyçjes

Gjithkush u përball me faktin se ne duhet të kopjojmë me shpejtësi skedarët ose të lëvizim dokumentet e nevojshme, sepse tableti gjithnjë e më shumë po depërton në jetën tonë të përditshme. Është e vështirë të imagjinohet një person modern pa vegël prekëse, sepse është:

 • I përshtatshëm dhe praktik;
 • Në dorë është gjithmonë gjithçka që ju nevojitet për të kryer detyra të përditshme;
 • Mobile, pesha dhe dimensionet minimale të qëllimit të çdo prodhuesi.

USB plotë

disa pajisje prekëse pajisur me një lidhës USB me madhësi të plotë që ju lejon të lidhni lirshëm çdo periferik. Në imazhin më poshtë, mund të shikosh që tabletët Gigabyte të vrapojnë sistem operativ Windows 7.

Lidhës USB

Linja e tabletave nga Microsoft - Surface, gjithashtu është e pajisur me një të veçantë Port USB . Nga rruga, shumë transformatorë që vijnë me një stacion docking janë të pajisur edhe me një lidhje funksionale. Nëse tableti nuk sheh një makinë flash, atëherë ekzistojnë vetëm tre opsione të mundshme:


 • Dëme mekanike në vetë portin;
 • Shoferët nuk ishin instaluar siç duhet, në rastin e Windows;
 • Karta flash ka rënë në gjendje të keqe.

Modaliteti OTG

Një teknologji shumë e dobishme që, fatmirësisht, mbështetet nga shumë pajisje. Ju lejon të përjashtoni "vallëzimin me një dajre" gjatë përpjekjeve për të lidhur një makinë të jashtme USB flash me vegël. Një varg i tillë i vogël do t'ju lejojë të sinkronizoni të dy pajisjet për shkëmbimin e të dhënave pa asnjë problem.


Çmimi i një përshtatës të tillë nuk është shumë i lartë, kështu që çdo pronar mund të blejë dhe të përpiqet. Ju mund të kontrolloni disponueshmërinë e mënyrës OTG në pajisjen tuaj në dy mënyra:

Nëse tableta nuk e sheh flash drive, mjerisht, duhet të njihet se prodhuesi vendosi, për arsyet e veta, të privojë pajisjen e kësaj aftësie.

Metoda jo standarde të lidhjes

Për fat të mirë, pronarët kompjutera tabletë , metodat për lidhjen e kartave të jashtme flash nuk janë të kufizuara në metodat e mësipërme. Kjo ju lejon të shpenzoni pak kohë: konfiguroni ende pajisjen.

Pritës USB është i lehtë

Kjo metodë është e përshtatshme për ata pronarë që kanë hasur në problemin e mos mbështetjes së mënyrës OTG me vegël. Thelbi i saj qëndron në faktin se lidhësi USB, ky lloj, përdor një furnizim me energji dyanëshe: nga tableti dhe për të. Për shkak të këtij qarku, pajisja e jashtme është e mundësuar dhe pajisja e njeh atë.


Kabllo me dy koka

Për të krijuar zinxhirin tuaj, duhet të blini një kordon, siç është në imazh. Mikro-USB lidhet me veglën me prekje, USB në të majtë nëpërmjet përshtatësit është i lidhur me rrjetin elektrik, dhe në të djathtë është futur flash drive.


Mikro-USB lidhet me veglën me prekje, USB në të majtë nëpërmjet përshtatësit është i lidhur me rrjetin elektrik, dhe në të djathtë është futur flash drive

Ju mund të përdorni Hub USB në vend të kabllit, por ende kushti kryesor për funksionimin e kësaj metode është furnizimi i tensionit me pajisjen e jashtme. Nëse ende po pyesin se si të lidhësh një flash drive me tabletin, atëherë metodat e mëposhtme janë për ju.

Nga rruga, në një mënyrë kaq të thjeshtë ju mund të lidheni hard drives ose levat e lojës.

Të gjitha llojet e adaptuesve

Disa prodhues, për shembull, Samsung kategorikisht nuk pranojnë të përdorin mikro-USB standarde në pajisjet e tyre. Në vend të kësaj, ata prodhojnë tableta me lidhës të pronarit, gjë që shkakton shumë shqetësime për pronarët.


Në fund të fundit, kostoja e një përshtatës të tillë të vogël është mjaft i lartë dhe prodhuesi ka të ardhura të mira. Përdoruesit, nga ana tjetër, duhet të vuajnë në kërkim të adaptuesve në internet.


Adaptor për Asusin

Asus, si paraardhësi i linjës së transformatorit, është gjithashtu i detyruar të përdorë një lidhje jo standarde të energjisë.

Barrierat e softuerit

Tableti nuk e sheh kartën e kujtesës edhe pas manipulimeve të bëra - duhet të mendosh seriozisht për barrierat softuerike. Një nga këto barriera mund të jetë pamundësia e përçuesit të ngulitur për të njohur pajisjet e lidhura të jashtme të kujtesës. Kjo mund të jetë për shkak të bllokimit të softuerit ose rastësisë së zakonshme të rrethanave.


Zbulimin e pajisjes USB

StickMount është aplikim falas e cila, për fat të keq, punon vetëm me të drejtat e para të instaluara. Por, në të njëjtën kohë, është praktike në 99% të rasteve që ju lejon të krijoni një flash drive për punë. Përveç kësaj, duhet të instalohet një menaxher i skedarëve, për shembull, ES Explorer.


Përveç kësaj, duhet të instalohet një menaxher i skedarëve, për shembull, ES Explorer

Vendosja e flash drive

Pas instalimit të aplikacioneve, ne lidhim flash-drive me tabletin dhe i japim aksesin shërbimeve të drejtat e rrënjës: disa sekonda dhe një dosje të veçantë për kartën flash është krijuar.

Ju mund të përdorni programe të paguara që janë mprehur nga modele specifike pajisje.


Ju mund të përdorni programe të paguara që janë mprehur nga  modele specifike  pajisje

Struktura e skedarit

Tani, pasi të keni ardhur përmes eksploruesit të instaluar, mund të përdorni skedarët siç tregohet më lart në imazh.

Probleme të përbashkëta

Siç është gjetur, problemet që lidhen disqet e jashtme kujtesa në tabletë, mund të jetë fizike dhe softuerike. Nëse opsioni i parë, për shembull:

 • Thyerja e një karte flash;
 • Dëmtimi i kabllos USB-OTG;
 • Lidhës mikro USB i ndarë.


Thyerja e një karte flash;  Dëmtimi i kabllos USB-OTG;  Lidhës mikro USB i ndarë

Në këtë rast, do t'ju duhet ndërhyrja fizike: zëvendësimi ose riparimi, për çdo rast zgjedhja juaj. Si rregull, flash drive USB është shumë e vështirë për të rivendosur, kurrizit është më e lehtë për të blerë një të ri, dhe lidhës do të jetë kryer në shërbim një për zëvendësim.

Problemet e softuerit

Disa përdorues besojnë se duke futur një kartë flash në pajisjen dhe menjëherë mund të punoni me të, si rregull, kjo nuk është e saktë. Para së gjithash, programi duhet të jetë i formatuar në FAT32, sepse proceset Android i përpunojnë të dhënat në mënyrë të veçantë.


Duhet gjithashtu të kontrolloni madhësinë maksimale të lejuar të diskut që mund të mbështetet nga pajisja. Në këtë rast, vetëm përdorimi i disqeve më pak të fuqishëm flash do të ndihmojë. Problemi mund të qëndrojë në versionin e ulët të sistemit operativ Android, ku ende nuk ka module për të punuar me pajisjet e jashtme.

Udhëzime të hollësishme video

Pse tableti nuk e sheh microSD flash drive?
Pse tableti nuk sheh një makinë flash USB?
Sa hapësirë ​​kam në sipërfaqe?
Pse tableti nuk e sheh microSD flash drive?
Pse tableti nuk sheh një makinë flash USB?
Sa hapësirë ​​kam në sipërfaqe?
Nga kjo rrjedh se shumë përdorues, më shumë se një herë, u mrekulluan, por si mund ta lidh një USB flash drive me tabletin?