Si te zgjidhni boksierët

  1. Pse kemi nevojë për boksierë
  2. Llojet e boksierëve
  3. Zgjedhja e markave
  4. Adidas
  5. Everlast
  6. Ringside, lonsdale, titulli, mbreti i lartë

Si te zgjidhni nje boksier. Në trajnimin e boksierit, pjesa e luanit e ngarkesës bie mbi këmbët e tij. Të gjitha ushtrimet që shkojnë nga litarët e hedhur dhe përfundimi me punën me predha ndodhin me pjesëmarrjen aktive të muskujve të këmbëve, dhe në një masë më të madhe të kyçit të kyçit të këmbës. Përveç kësaj, për të kontrolluar drejtimin e periudhës, nevojiten këpucë me rrokje më të madhe në sipërfaqen e unazës, për shembull, boksierë.

Pse kemi nevojë për boksierë

Pse kemi nevojë për boksierë

Shumë atletë të rremë lënë pas dore pajisjet e tilla, duke pasur parasysh se në këpucë standarde mund të arrini të njëjtin rezultat. Por kjo është larg nga rasti, boksierët kanë një numër avantazhesh:

- Karakteristika e parë dalluese është e vetmja, e cila është projektuar në mënyrë të tillë që të rrisë kapjen e unazës. Është bërë gjithashtu me materiale të posaçme që rrisin shkallën e ngjitjes. dmth Boxers janë krijuar në mënyrë që në çdo kohë të luftës, atleti mund të përgjigjet në kohën e duhur dhe të kryejë pritjen teknike të kërkuar.

- Si rregull, boxers janë bërë nga materiale natyrore me një sistem ventilimi të mirë-projektuar. Elementet meshë të këpucëve parandalojnë këmbët djersitje dhe pamjen e drithërave.

- Boxer rregullon fort këmbën, duke zvogëluar rrezikun e lëndimit.

Llojet e boksierëve

Ka dy lloje kryesore të këpucëve për boks: model i lartë dhe i ulët. Në mesin e atletëve ka shumë polemika mbi temën, e cila është më e mirë për të zgjedhur, duke u ankuar se modelet e gjata duhet të jenë laced për disa kohë. Në fakt, modelet e larta për shkak të lidhjes më të ngushtë rregullojnë kyçin e këmbës. Një perfeksion i ulët për trajnim në një periudhë të nxehtë kohe.

Zgjedhja e markave

Kodra e gjelbër

Një nga markat më të zakonshme në treg. Firma me një histori njëqind vjeçare të pajisjeve prodhuese për artet marciale. Ata ofrojnë modele me cilësi të shkëlqyeshme dhe zënë çmimin mesatar të çmimeve. Brenda 2000 rubla. Ju mund të zgjidhni një model të madh dhe të trenit në to për një kohë të gjatë.

Adidas

Si gjithmonë, ajo është paraqitur me modele të cilësisë së lartë me dizajn ergonomik. Për shembull, boksierët e kutive kanë një dizajn tërheqës, të bërë nga materiale të lehta të cilësisë së lartë. Përkulen mirë në këmbë, nuk ka siklet. Falë strukturës së rrjetë, ata kanë ventilim të mirë. Disavantazhet mund t'i atribuohen vetëm rritjes së kostos. Mesatarisht, do të kushtojë 1000 më shumë se kodra e gjelbër. Por këtu është e mundur që të gjithë të vendosin, sipas buxhetit tuaj!

Everlast

Një tjetër markë e njohur që prodhon veshje të shkëlqyeshme. Është e vështirë të flitet për mangësitë, sepse në boksierët Everlast, ato praktikisht mungojnë. Mund të ketë një mungesë të lehtë të ventilimit, e cila kompensohet nga fiksimi i ngushtë i këmbës. Dhe kostoja e këtyre modeleve mund të jetë më e shtrenjtë se 2 herë sesa kompanitë e tjera.

Ringside, lonsdale, titulli, mbreti i lartë

Ringside, Lonsdale, Title, Top King - modelet më pak të zakonshme në treg dhe kostoja e tyre është mjaft e lartë.

Për trajnim serioz boks vetëm duhet të blini një boksier. Ventilim, fiksim i besueshëm, rrokje e mirë është ajo që i dallon ato nga këpucët e zakonshme. Në të vërtetë, për çdo atlet është e rëndësishme që asgjë nuk e distancon atë nga lufta.

Shih gjithashtu:

Si te zgjidhni dorashka boks

Artet marciale

Burimi sportaim.ru