Dorëzimi në dyqan online: si të zgjidhni një metodë dhe të llogarisni koston

 1. Zgjedhja e një metode të shpërndarjes
 2. Posta ruse
 3. Dorëzimi i korrierit
 4. pije
 5. Llogaritja e kostos së transportit
 6. Përdorni normat e transportit
 7. Bëni transportin falas
 8. Vendosni një normë të sheshtë

Duket se më shumë mënyra për të ofruar në dyqan online, aq më mirë për shitje. Çdo klient do të jetë në gjendje të zgjedhë një opsion të përshtatshëm për çmimin dhe kushtet. Por organizimi i dërgesës në dhjetë mënyra të ndryshme dhe kontrollimi i shpërndarjes do të ketë shitësin, domethënë ju.

Është më i përshtatshëm për të zgjedhur për dyqanet tuaja 2-3 mënyra të shpërndarjes, të udhëhequr nga këshilla:

 • Një nga mënyrat duhet të jetë sa më e lirë të jetë e mundur (zakonisht kjo është Posta ruse). Pagesa e dërgesës gjithmonë i duket blerësit shpenzime të tjera të panevojshme (edhe nëse blerësi i dinte paraprakisht). Prandaj, për ata që janë shumë të kursyer, ia vlen të ofrohet një mundësi e lirë. Dhe për të paralajmëruar për kohën - mund të duhet të presësh një javë.
 • Për blerësit që duan të marrin një urdhër urgjentisht, ofrojnë ofrimin e ndërlidhjes.
 • Sigurohuni që të shtoni ngritje. Disa njerëz preferojnë të marrin vetë porosinë në një kohë të përshtatshme për veten e tyre, në vend që të përshtaten me punën e ndërlidhësit. Pickup nuk duhet domosdoshmërisht të organizohet nga dyqani juaj në linjë, ka mundësi të tjera, të cilat do të diskutojmë në këtë artikull.

Nëse dyqani juaj (ose depoja) ndodhet në Moskë, gjej një mënyrë për të ofruar parcela rreth qytetit në të njëjtën ditë ose blerësit e ardhshëm nga kryeqyteti presin një shërbim të tillë, kjo nuk është vetëm një avantazh konkurrues, por pothuajse një parakusht. E njëjta gjë është më e mirë për të organizuar për Shën Petersburg.

E rëndësishme: Bëni në faqen e internetit një faqe me një përshkrim të të gjitha metodave të shpërndarjes, në mënyrë që klienti të mund të gjejë kushtet paraprakisht dhe të mos befasoheni me pagesat e papritura gjatë procesit të arkëtimit.

Për të llogaritur koston e dorëzimit, ju mund të përdorni tarifat e shërbimeve të postës dhe të ndërlidhjes, të llogarisni vetë koston e dorëzimit, të caktoni një sasi të caktuar ose të zgjidhni transportin falas. Artikulli do të tregojë për tiparet e metodave të ndryshme të shpërndarjes dhe tregon se si t'i konfiguroni ato Ecwid Store .

Zgjedhja e një metode të shpërndarjes

E gjitha varet nga produkti që shitni. Nëse këto janë gjëra të rënda, të tilla si enë lule, atëherë mund të jetë më e lirë (dhe më e sigurt) t'i dërgoni me postë dhe jo me postë. Eksploro opsionet e ndryshme, duke marrë parasysh peshën e përafërt dhe përmasat e parcelave tuaja.

Posta ruse

Opsioni i zakonshëm për blerësit dhe shitësit. Kohët e dorëzimit ndryshojnë sipas rajonit dhe mund të ndryshojnë çdo herë kur dërgohen në të njëjtin vend. Për shembull, një llogaritje paraprake në vend pochta.ru premton se do të dorëzohet në 1-2 ditë nga Moska në Ulyanovsk, por zakonisht parcela zgjat 3-5 ditë:

ru  premton se do të dorëzohet në 1-2 ditë nga Moska në Ulyanovsk, por zakonisht parcela zgjat 3-5 ditë:

Në faqen e Postës ruse pochta.ru, ju mund të llogarisni koston e nisjes dhe afatin e dorëzimit

Posta ruse mund të dërgojë mallra me para në dorë - blerësi paguan për parcelën pas pranimit. Klienti është i rehatshëm, por shitësi nuk: ju duhet të prisni për pagesë për një kohë të gjatë, dhe nganjëherë klientët nuk e marrin porosinë dhe të gjitha shpenzimet e transportit dhe kthimit mbartin shitësi.

E vetmja plus e parave në dorëzim është se dyqani nuk ka nevojë të kujdeset lëshimin e një çeku dhe dërgimin e të dhënave të shitjeve në OFD në 54-RZ . Nëse kjo është kritike për ju, atëherë dërgimi me Postë të Rusisë është një opsion i përshtatshëm.

Këshilla:

 • përdorim Shërbimi rus i postës për biznes : Është më e lehtë për të përgatitur dokumente për dërgim, parcelat në departament marrin më shpejt, dhe ka tarifa të veçanta për dyqanet online.
 • Zgjidhni një paketë që përputhet me madhësinë e paketës standarde të Mail-it në mënyrë që mos të mbiprodhoni.
 • Do të marrë numri i pistave parcelave dhe informoni klientin e tij (ose më mirë jepni lidhje të drejtpërdrejtë të përcjelljes ). Kështu që ai do të jetë në gjendje të zbulojë vendndodhjen e rendit të tij.

Dhe lexo udhëzime të hollësishme mbi dërgimin e parcelave nga Posta ruse .

Dorëzimi i korrierit

Avantazhi kryesor i këtij opsioni është përqindja më e madhe e urdhrave të blerjes krahasuar me dërgimin me postë ose në pikat e lëshimit. Nëse vendosni të dërgoni parcela me anë të ndërlidhjes, ekzistojnë dy mënyra:

 1. Lidhni shërbimin e ndërlidhjes
  Është më e lehtë për një dyqan në internet që të fillojë të punojë me shërbimet më të njohura, të tilla si Boxberry . sdek . EMS . DPD . Të gjitha proceset dhe skemat e punës ata kanë më shumë ose më pak debugged.

  Nga ana tjetër, shërbimet e mëdha nuk luftojnë për konsumatorët sa më të vegjël dhe fillestar. Shërbimi i tyre dhe shpejtësia e dërgimit mund të jetë më mirë nëse shërbimi, për shembull, funksionon vetëm në Moskë. Përndryshe, një korrier mund të përdoret për dërgim në Rusi dhe një tjetër në Moskë.

  Për të ndihmuar vlerësimi ndërlidhës .

 2. Të marrësh me qira korrierët tuaj
  Nëse keni shumë urdhëra në qytetin ku ndodheni, ka kuptim ta rregulloni dorëzimin vetë. Pra, do të jeni 100% të sigurt në cilësinë e punës së korrierëve (punonjësit e saj janë më të lehtë për t'u kontrolluar se kontraktori).

lexoj si një dyqan në internet për të organizuar dorëzimin tuaj korrier dhe madje edhe të fituar para në të.

pije

Mos prisni që ndërlidhësi të telefonojë, mos rindërtoni orarin tuaj të plotë në pritje të mbërritjes së tij, por thjesht merrni urdhrin shpejt dhe në një kohë të përshtatshme për veten tuaj - arsyet pse njerëzit zgjedhin vetë-marrje.

Jepni blerësit mundësinë për të marrë një urdhër nga vetë:

 • Hapni pikën tuaj të urdhrave të lëshimit
  Për shembull, merrni me qira një zonë të vogël në një qendër pazaresh ose zyre. Merrni opsionet më të lira. Është e rëndësishme të mos jetë e dukshme, por vetëm të jesh e pranishme.
 • Përdorni zyrat postare ose pikat e shpërndarjes
  Shërbimet Courier mund të dorëzojnë në pikat e tyre të emetimit dhe makinat postare (postamats). Rrjeti më i madh i pochtomatov në PickPoint dhe BoxBerry . Është i përshtatshëm për klientin që të marrë urdhër, pasi zyrat postare vendosen në qendra tregtare të mëdha dhe vende të tjera me qasje të mirë. Ata punojnë shtatë ditë në javë, shpesh gjatë gjithë kohës.

I kam thënë më shumë për këto dhe mënyra të tjera për të organizuar vetë dorëzimin .

dyqan online në Ecwid Ju nuk mund të shtoni vetëm vetë-pickup si një opsion të ofrimit, por gjithashtu i japin klientit mundësinë zgjidhni kohën dhe datën e marrjes së porosisë . Përdor =)

Llogaritja e kostos së transportit

Sa për të ngarkuar për ofrimin, në mënyrë që të mos trembë klientët dhe të mos humbasin paratë? Ne ofrojmë disa strategji:

Përdorni normat e transportit

Ky opsion funksionon mirë nëse faqja juaj ka integrim me shërbimin e shpërndarjes dhe kostoja llogaritet automatikisht kur blerësi vendos një porosi. Ose ju mund të përshtatni koston e dorëzimit në dyqan vetë sipas tarifave të furnitorëve.

Në dyqan Ecwid, ju mund të lidhni llogaritjen automatike të kostos së transportit duke përdorur:

Ju gjithashtu mund të vendosni tarifat tuaja për shpërndarjen në rajone të ndryshme në Ecwid Store duke përdorur krijimin e zonave gjeografike .

Bëni transportin falas

Një opsion i mirë për konsumatorët. Ata marrin vetëm një vendim: nëse do të blejnë mallra me çmimin e deklaruar. Dhe ju duhet të vendosni çmime të tilla në mënyrë që të mos prishet në ofrimin (ose përdorni një nga mënyrat e zgjuara ).

Strategjia është e përkryer në qoftë se ju shisni produktin origjinal dhe konsumatorët nuk mund t'i krahasojnë çmimet me askënd. Ose të bëni anije të lirë avantazhin tuaj konkurrues dhe të joshur klientët.

udhëzimet, si për të ngritur transportin e lirë në një dyqan në Ecwid.

Vendosni një normë të sheshtë

Në këtë rast, shuma e shpërndarjes është e njëjtë për të gjithë. Dhe për një porosi të vogël me dërgesë në anën tjetër të vendit, dhe për një porosi të madhe nga një blerës nga një qytet fqinj.

Ju nuk duhet të shpenzoni kohë për llogaritjen e disa tarifave. Mund të jetë e padobishme që ju të dërgoni parcela në rajone të largëta nëse, nëse specifikoni çmimin, do të udhëhiqeni, për shembull, në pjesën qendrore të Rusisë. Nëse specifikoni koston maksimale, atëherë ajo i ngatërron blerësit.

Përfundim: kostoja fikse e dorëzimit mund të përcaktohet në qoftë se shesin të njëjtin lloj mallrash (për shembull, vetëm sweatshirts). Ose punoni vetëm për rajonet më të afërta. Për shembull, një strategji e tillë e shpërndarjes së shpërndarjes përdoret nga dyqani. maxgoodz.ru :

ru  :

Ju mund të vendosni koston mesatare të shpërndarjes për të gjitha rajonet në të njëjtën kohë.

udhëzimet, si të vendosni një kosto fikse të transportit në një dyqan në Ecwid.

***

Si i dorëzoni porositë klientëve të dyqanit tuaj online? Ndani përvojën tuaj. Dhe në qoftë se në artikullin ne nuk kemi zbuluar ndonjë pyetje, pyesni në komentet. Të gjithë zbulojnë dhe shtojnë.

Rreth autorit

Anna Koneva është një marketer dhe redaktor i përmbajtjes në Ekvide. Kupton reklamimin në internet dhe statistikat. Dashke qytete te medha, makarona dhe filma Woody Allen.

Si i dorëzoni porositë klientëve të dyqanit tuaj online?