Si të transferoni një imazh nga një disk në një kompjuter. Si të shkarkoni fotot nga një flash drive

  1. Mënyra standarde për të kopjuar fotot nga një shkollë konvikt ose kompjuter në një flash disk USB në një dosje ose disk
  2. Një mënyrë universale për të kopjuar çdo foto - madje të mbrojtur

PC-të moderne ju lejojnë të kopjoni me shpejtësi fotot nga një kompjuter në një USB flash drive, dosje, disk, ose nga Interneti në faqen e internetit në shokët e klasës, në kontakt, nga një tweeter, nga Facebook, nga Yandex dhe kështu me radhë.

Kopjimi mund të ndahet në dy lloje: menjëherë të ruani fotot (vajzat, burrat, makinat, kafshët, etj.) Ose të merrni një screenshot të tyre.

Metoda e dytë ju lejon të kopjoni edhe një foto të mbrojtur me aliexpress ose nga instagram.

Ju mund të kopjoni nga një kompjuter në një disk, folder ose USB flash drive, ose nga një disk, USB flash drive, Skype ose postë në një kompjuter.

Më poshtë janë dy mënyra që gjithmonë mund të kopjoni çdo foto në çdo drejtim.

Mënyra standarde për të kopjuar fotot nga një shkollë konvikt ose kompjuter në një flash disk USB në një dosje ose disk

Duke përdorur metodën standarde të kopjimit të fotove nga një kompjuter në një USB flash drive në një dosje ose disk, patjetër duhet ta zgjidhni me një sfond blu, që do të thotë që ju klikoni mbi të me butonin e djathtë të miut.


Pastaj përsërisni sërish, vetëm tani me miun e majtë. Pas kësaj do të hapet një meny në të cilën klikoni në vijën e kopjimit.

Tani imazhi do të jetë në clipboard, dhe ju mund ta ngjisni atë kudo: në një dosje, në një flash disk USB ose disk.

Për të bërë një operacion të tillë në faqen e internetit ka nevojë ndryshe. Përzgjidhni imazhin nuk është i nevojshëm. Mjafton të lëvizni kursorin në të dhe klikoni miun e djathtë. Pas kësaj, klikoni në vijë: "ruaj imazhin si."


Një mënyrë universale për të kopjuar çdo foto - madje të mbrojtur

Dritaret kanë tiparin e tyre standard për të marrë screenshots. Të mos e përshkruani edhe një herë, dhe të mësoni më shumë.

Duke përdorur këtë metodë, gjithmonë mund të kopjoni menjëherë çdo foto, edhe nëse është e mbrojtur.


Shikimi i ekranit është një kopje e saktë e fotografisë së zgjedhur që mund të ngjitni në cilindo vendndodhje të dëshiruar: në disk, flash drive ose dosje.

Ju gjithashtu mund të aplikoni për imazhin e ruajtur (kjo është e vërtetë për vajzat dhe burrat që japin fotot e tyre).

"Flash" sot quhet dy versione të ndryshme të llojit të pajisjeve që përdoren për të ruajtur dhe transferuar të dhënat. Në varësi të cilës prej tyre fotot tuaja janë ruajtur, mund t'ju duhet t'i kopjoni ato. pajisje të ndryshme leximi i informatave të lidhura me kompjuterin. Dhe procedura për shkarkimin në një disk të vështirë nga një hard disk i lidhur është pothuajse i njëjtë në të dyja rastet.

Sponsorizuar duke vendosur artikuj P & G në "Si të shkarkoni fotot nga një flash drive" Si të transferoni fotot nga një aparat fotografik në një kompjuter Si të skanoni fotot në një kompjuter Si të rriteni shpejtësinë e një flash drive

udhëzim


Futeni shkopin USB në portën USB nëse fotot janë ruajtur në një USB flash drive. Kjo pajisje është në një rast plastik, rreth pesë centimetra dhe gjysmë centimetër i trashë, me një kapak të mbyllur për t'u lidhur. Ky është versioni më i zakonshëm i ekzekutimit, por ka shumë opsione të stilizuara, të zbukuruara më së shumti në mënyra të ndryshme . E vetmja veçori e përbashkët për të gjithë është që disqet flash të këtij lloji duhet të kenë një lidhje USB.

Pasi që flash drive është i lidhur me kompjuterin, sistemi operativ do të zbulojë pajisjen e re dhe të lexojë dosjen e dosjeve që përmban. Në varësi të cilësimeve të OS, menjëherë pas kësaj, mund të hapet dritarja e skedarit të skedarëve, e cila do të reflektojë përmbajtjen e flash drive. Nëse kjo nuk ndodh, atëherë filloni menaxherin e skedarëve të sistemit tuaj operativ në tuaj. Në Windows, mund të klikoni dy herë në ikonën "My Computer" në desktop ose përdorni shkurtore Win + E. Në Explorer, zgjeruar dosjen rrënjë të flash drive të lidhur, zgjidhni skedarët foto që dëshironi të kopjoni dhe shtypni Ctrl + C, për të vënë listën e tyre në clipboard. Pastaj hapni dosjen në hard diskun e kompjuterit ku keni nevojë për të vendosur këto skedarë dhe shtypni kombinimin e butonave Ctrl + V. Ju nuk mund të përdorni clipboard, por thjesht zvarritni fotot e zgjedhura në dosjen e dëshiruar ose në desktop.

Nëse fotot nuk ruhen në një USB-disk, por në një kartë të sheshtë flash, atëherë një pajisje shtesë duhet të lexohet - një lexues letrash me bira. Është rrallë i instaluar në rastet e kompjuterëve personalë të konfigurimit bazë, dhe në laptopë gjendet pak më shpesh. Nëse nuk ka lexues letrash me kartë në kompjuterin tuaj, do të duhet të blini veçmas. Në këtë rast, pajisja do të ketë një kabllo për t'u lidhur me lidhësin USB në kompjuter. Së pari ju duhet të lidhni pajisjen, dhe pastaj futni një kartë flash në të. Procedura për kopjimin e fotove në këtë rast nuk do të ndryshojë nga ajo e përshkruar në hapin e mëparshëm.

Sa e thjeshtë

Lajme të tjera lidhur me:


Kartat e bazuara në patate të skuqura të riprogramueshme (EEPROM) përdoren për të ruajtur dhe transferuar informacion në shumë pajisje të lëvizshme - telefonat celularë, kamera digjitale, MP3 players etj. Për të lexuar informacione nga karta të tilla të memories, ndonjëherë të quajtura karta flash, keni nevojë


Shumë telefon, përveç marrjes së thirrjeve, përdoren për të fotografuar. Por shikimi i fotove në një telefon celular, si dhe kryerja e operacioneve të tjera me to, nuk është aq i përshtatshëm. Prandaj, herët a vonë lind pyetja se si të transferohen fotot nga telefoni në kompjuter. Sponsor postimi P & G Artikuj


Ju mund të vendosni një foto në një kompjuter për përpunim, transferim mbi lidhjet e rrjetit ose thjesht për ruajtje në mënyra të ndryshme. Zgjedhja e një opsioni të veçantë varet nga ku dhe në çfarë forme foto është ruajtur. Për shembull, mund të keni një fotografi në një version të letrës klasike, ose në


Shumica e telefonave celularë moderne kanë kamera të ndërtuara, dhe ato që nuk kanë mundësi të marrin fotografi nga përdoruesit e tjerë të lëvizshëm. Megjithatë, shikimi i tyre edhe në ekranin më të madh nga standardet e telefonave celularë nuk është shumë i përshtatshëm. Zgjidhja e problemit që shtrihet


Fotot nga kujtesa e një aparati digjital, herët a vonë, do të duhet të shkarkohen në kompjuter, meqë rezervat e çdo media ruajtëse janë të kufizuara. Ju mund të ngarkoni fotografi nga një aparat fotografik në një kompjuter në mënyra të ndryshme . Sponsorizuar duke vendosur artikujt P & G në "Si të ngarkoni fotot nga një aparat fotografik në


Tani floppy disk si një medium portativ i magazinimit përdoret gjithnjë e më pak për shkak të të qenurit shumë i vogël për vargjet e të dhënave të kapacitetit modern. Megjithatë, disa kompjuterë personalë përfshijnë disqet disk. Nëse është në kompjuterin tuaj, atëherë veprimi i kopjimit të skedarëve në një disketë


modern kamera digjitale ju lejon të merrni nga disa qindra deri në disa mijë fotografi në një sesion. Të gjitha fotografitë e marra mund të shihen menjëherë në ekranin e kamerës, por kjo vështrim është i papërshtatshëm për të kontrolluar cilësinë e fotografive, gjithashtu detajet e vogla të fotos nuk janë të dukshme në të.


Fotot digjitale shpesh duhet të kopjohen: të transferohen nga kamera në hard disk, në media të lëvizshme, CD. Kjo mund të bëhet në disa mënyra. Duke zotëruar, ju mund të zgjidhni atë që është më i përshtatshëm për ju. Do t'ju duhet një kompjuter, kamera, lexues letrash me bira. Sponsor P & G Vendosje

Në mënyrë që të shkarkoni një foto nga një flash drive në një kompjuter ose laptop, duhet të lidhni një flash disk direkt me pajisjen në të cilën do të hidhen fotot. Të gjithë kompjuterët personalë personal, laptopë, netbookë dhe tabletë janë të pajisur me një ndërfaqe USB, me fjalë të tjera, porte USB. Në rast se keni nevojë të ngarkoni një foto nga një USB flash drive në një kompjuter, mund të lidhni një flash drive me anë të ndonjë porti të lirë USB.

Lidhja me një kompjuter flash në kompjuter

Pas lidhjes, shfaqet një kuti dialogu që sugjeron veprimet e mundshme. Nëse "Autorun" në kompjuter është i çaktivizuar, kutia e dialogut nuk shfaqet. Pastaj ju duhet të shkoni në "My Computer" dhe të gjeni një USB flash drive atje.


Pastaj ju duhet të shkoni në My Computer dhe të gjeni një USB flash drive atje

Zgjidhni "Hap dosjen për të parë skedarët", pas së cilës shfaqet një dosje që tregon përmbajtjen e flash drive.

Përzgjidhni, kopjoni dhe transferoni fotot

Në Windows ekzistojnë shkurtesat e tastierës që e bëjnë më të lehtë punën me skedarët pas kombinimeve do të jetë e dobishme për ne:

  • Ctrl + A - Zgjidhni skedarët në dritaren aktive.
  • Ctrl + C - Kopjoni skedarët e zgjedhur në clipboard.
  • Ctrl + X - Pritini skedarët e përzgjedhur në kujtesën.
  • Shtr + V - Paste kopjuar ose prerë skedarët nga clipboard.

Në këtë dritare, zgjidhni imazhet e dëshiruara që dëshironi të lëvizni ose kopjoni në një kompjuter, laptop. Përzgjedhja e fotografive të dëshiruara mund të bëhet me një kapje të thjeshtë duke përdorur miun: vendosni kursorin në një hapësirë ​​boshe, klikoni mbi butonin e majtë të miut dhe tërhiqni kuadrin, duke zgjedhur skedarët e nevojshëm.


Pas zgjedhjes së fotove (skedarëve), lirojeni butonin e majtë të miut (treguesi duhet të jetë në skedarë) dhe shtypni butonin e djathtë të miut. Në menynë që shfaqet, zgjidhni (në varësi të asaj që duhet të bëhet) - kopjoni ose prerë (transferoni) fotot.

Në shembull, ekziston një përzgjedhje dhe kopjim i katër dosjeve me imazhe. Nëse keni nevojë të zgjidhni të gjitha fotot e përmbajtura në dosje ose të gjitha përmbajtjet në dritaren aktive, shtypni kombinimin e butonit "Ctrl + A" ose zgjidhni të gjitha me miun, ose siç tregohet në pamjen e ekranit, butoni "Zgjidh të gjitha".

Tani ju duhet të vendosni për vendin në kompjuter ku fotot do të kopjohen ose transferohen. Për këto qëllime, ju mund të krijoni një dosje të re ose të përdorni një ekzistues. Pra, hapni dosjen në kompjuter ku do të transferojmë skedarët. Dhe me butonin e djathtë të miut ne klikoni në një vend të zbrazët në dosje që është menduar për transferim dhe në menunë e hapur zgjidhni vijën "Paste" (shembull, shih më lart) ose kombinimin kyç - "Стрэл + V".


Dhe me butonin e djathtë të miut ne klikoni në një vend të zbrazët në dosje që është menduar për transferim dhe në menunë e hapur zgjidhni vijën Paste (shembull, shih më lart) ose kombinimin kyç - Стрэл + V

Çdo gjë! Dosjet filluan të kopjohen ose transferohen në një kompjuter. Shpejtësia e lëvizjes / kopjimit varet nga numri i fotove që lëvizen, pesha e tyre, shpejtësia e flash drive dhe konfigurimi i sistemit. Në çdo rast, kutia e dialogut do të raportojë të gjithë informacionin e nevojshëm.

Shkarkimi i fotove nga një kartë kujtese

Shkarkimi i fotove nga një kartë kujtese në një kompjuter, laptop apo netbook nuk është i ndryshëm nga kopjimi i fotove nga një flash drive USB i përshkruar më sipër. Karta e kujtesës mund të lidhet drejtpërdrejt me kompjuterin (nëse është i pajisur me një hyrje të përshtatshme).


Karta e kujtesës mund të lidhet drejtpërdrejt me kompjuterin (nëse është i pajisur me një hyrje të përshtatshme)

Nëse nuk ka, një lexues letrash karteli vjen në shpëtim. Karta e kujtesës lidhet me lexuesin e kartës dhe ai, nga ana tjetër, nëpërmjet një kablli USB lidhet me portën USB të kompjuterit. Disa modele të lexuesve të kartelave duken si USB flash drives. Ne do të jetë i lumtur nëse ky artikull ndihmoi për të shkarkuar fotot nga një disk në kompjuterin tuaj personal.