Si të ruani havjar të kuq dhe të zi?

  1. Si të ruani vezët në bankë?
  2. Si për të ruajtur havjar?
  3. Ngrirja e havjarëve

Havjar i zi dhe i kuq është me të vërtetë një gjellë elite. Përmbajtja e një kavanoz të vogël prej 100 gramësh, natyrisht, nuk ka kohë për të prishur - është ngrënë shpejt. Por çfarë duhet të bëjnë ata që "mbahen" dy apo tre javë para Vitit të Ri, derisa çmimet e ushqimeve të rriten? Apo ata të cilëve të afërmit sollën disa kilogramë këtë ngarkesë të vlefshme? Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se si të ruani havjar të zi dhe të kuq në shtëpi për një kohë të gjatë.

Si të ruani vezët në bankë?

Menjëherë duhet të theksohet se nuk ka dallime në ruajtjen e havjarit të zi dhe të kuq. Është e rëndësishme vetëm se si ky produkt është paketuar: në kanaçe ose të shitur me peshë. Në rastin e fundit, për shkak të mungesës së ruajtësve, jeta e depozitave është shumë më e vogël. Është ky havjar - pa preservativë - që ne e kuptojmë, dhe për këtë arsye ne jemi përgjegjës për cilësinë e produktit tonë me 100%.

Trajtimet e paketuara në kavanoza mund të ruhen për një kohë të caktuar. Megjithatë, përmbajtja e paketës së hapur duhet të hahet maksimumi 4 ditë. Por ka disa truket me të cilat ju mund të zgjasni "jetën" e ushqimit të elitës.

nëse havjar i zi do të ruhen për një kohë të gjatë, atëherë ai duhet së pari të përpunohet. Ruajeni produktin në një metal të hapur. Ajo duhet të zhvendoset në një kavanoz xhami ose plastike. Si të ruhet havjar i kuq në një plastike mund? Për ruajtje afatgjate, është e nevojshme të lubrifikoni produktin në krye me vajin e perimeve.

Mbani në mend se jeta e përdorimit varet nga enë. Pra, për hekurin e mbyllur ata mund të duken kështu:

  • 9 muaj në minus 18 gradë, dmth. Kur janë të ngrira;
  • 2.5 muaj me minus 5;
  • 10 ditë në një temperaturë pozitive, jo më të lartë se 5 gradë.

Në kontejnerë qelqi, periudhat e ruajtjes në vijim

  • 9 muaj në minus 18 gradë;
  • 6 muaj me minus 5;
  • 3 javë në një temperaturë jo më të lartë se 5 gradë.

Si për të ruajtur havjar?

Është më mirë për të blerë havjar të paketuara në paketimin e fabrikës, siç është shitur në dyqanin tonë. Nëse keni blerë havjar diku, e dini se është ruajtur për një kohë shumë të shkurtër, pasi havari është një proteinë e gjallë.

Bankat i mbyllin fort kapakët e plastikës. Herë pas here, kontrolloni erën dhe shijen e ushqimit. Pra, dyqan havjar të kuqe dhe havjar i zi mund të jetë për 1 javë.

Ngrirja e havjarëve

Nëse keni nevojë të ngrini produktin, është e dobishme të dini si t'i mbani vezët në formë të ngrirë. Nuk ka kushte të veçanta - vetëm vendoseni frigoriferin tuaj në ngrirjen e shprehur dhe temperatura në frigorifer nuk është më e lartë se minus 18. Haviari i ngrirë mund të ruhet në mënyrë të sigurt deri në 9 muaj. Kaviari nuk do të humbasë vetitë e tij të dobishme nëse është i shkrirë mirë. Pas ngrirjes, vendoseni mundin e havjarit në frigorifer dhe mbajeni atje derisa havjar të bëhet konsistenca e zakonshme.

Rendit havjar

Si të ruani vezët në bankë?
Si për të ruajtur havjar?
Por çfarë duhet të bëjnë ata që "mbahen" dy apo tre javë para Vitit të Ri, derisa çmimet e ushqimeve të rriten?
Apo ata të cilëve të afërmit sollën disa kilogramë këtë ngarkesë të vlefshme?
Si të ruani vezët në bankë?
Si për të ruajtur havjar?