Рецензія на фільм «Тепло наших тіл»

Чудовий привід перестати боятися і навчитися любити зомбі.

Після вибухнула з незрозумілих причин катаклізму, населення Землі (або, у всякому разі, США) розділилося на дві нерівні частини. З одного боку виявилися нечисленні здорові громадяни, а з іншого - мукаючі бліді зомбі, які прагнуть при можливості поласувати мізками вижили. Все зміниться, коли схильний до рефлексії живий труп на ім'я Р несподівано для себе врятує від побратимів дочка глави «опору» Джулі.

Автор роману Айзек Маріон деякий час працював постачальником смертних лож в хоспісі.
Героїв звуть Р і Джулі в честь Ромео і Джульєтти.
Маріон вже приступив до написання роману-сиквела.

Самі наглядові читачі вже напевно помітили головне припущення, зроблене автором роману-першоджерела вашингтонським фріком Айзеком Маріоном - у зомбі, здається, вперше в історії маскульту з'явився, що називається, внутрішній світ. Раніше вони служили допоміжними істотами, для більш могутніх чудовиськ, або виступали в ролі багатозначного символу - як, скажімо, у Джорджа Ромеро, бичували через образ ходячого мерця пороки суспільства. Всі властивості цих персонажів обмежувалися суто фізичними характеристиками - в основному швидкістю (в «Теплі наших тіл» вони, до речі, теж повільні). Простіше кажучи, нікому раніше не приходило в голову наділити зомбі зачатками індивідуальної свідомості або хоча б пояснити, чому їм весь час так хочеться поїсти мізків ... Як би там не було, Маріон і екранізував його книгу режисер Джонатан Лівайн дали відповідь на цей і ряд інших питань , за що їм вже можна сказати велике спасибі.

На щастя, автори ще й вкрай вдало упакували свої жанрові відкриття. По-перше, зомбі як метафора людини без любові - це круто саме по собі. По-друге, «Тепло ...» - з тих романтичних фільмів, про які трохи дивно міркувати серйозно, але які незмінно приємно переглядати. Щирість, з якою сюжет фільму апелює до шекспірівських пристрастей, врівноважується чарівністю героїв, кількома блискучими жартами, відмінним ностальгічним саундтреком і Джоном Малковичем , Незворушність якого надавала вазі і куди більш сумнівним кінопідприємство. Ну і, нарешті, тут є цілком чітку відповідь на питання, що робити, якщо зомбі-апокаліпсис все-таки настане. Причому особливо важливо, що рекомендації підійдуть будь-якому - на чиїй би стороні ви в результаті не виявилися.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Чудовий привід перестати боятися і навчитися любити зомбі Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер