Si të pastroni cache në Mozilla Firefox - udhëzime hap pas hapi! Si të pastroni cache në tru shpejt dhe përgjithmonë

 1. Si të pastroni cache në Firefox
 2. Pastrimi automatik i cache-it Firefox
 3. Disavantazhet kryesore të cache
 4. Si të pastroni cache në tru? Mënyrat kryesore
 5. Pastrimi automatik i kujtesës në cache
 6. Pastrimi i cache në shfletuesin duke përdorur programe.
 7. Pse pastroni cache në Mozilla
 8. Skema e rimbushjes
 9. Metoda numër 2
 10. Ne pastrojmë cache duke përdorur CCleaner
 11. Cache e pastrimit automatik në Mosil
 12. Pse kemi nevojë për një cache?
 13. Pse pastroni cache?
 14. Si të pastroni cache në Firefox
 15. Cache automatike që skuqet në Firefox
 16. Cilësimet e shfletuesit
 17. Si të shikoni përmbajtjen

Shumë përdorues Mozilla Firefox me kalimin e kohës, një histori mjaft e madhe e vizitave në site të ndryshme grumbullohet, përkatësisht një cache, e cila nga ana tjetër degradon shfletuesin. Prandaj, shumë janë duke menduar se si të shpëtojnë nga e gjithë kjo. Le të detajojmë madhësinë e kësaj pyetje.

Si të pastroni cache në Firefox

Cache e Firefox-it është e vendosur në vendndodhjen e mëposhtme - C: \ Përdoruesit \ Emri juaj Emri \ AppData \ Roaming \ Mozilla \ Firefox \ Profilet \ Profili juaj \ Cache

Për ta pastruar atë, duhet të kryeni disa manipulime të thjeshta. Shqyrtoni rastin e Windows 7. In zjarrfikës i ri Ndërfaqja ka ndryshuar pak, kështu që mund të shkoni në menunë e cilësimeve në disa mënyra:

 1. Shtypni butonin Alt, pas së cilës skedat do të shfaqen në krye të shfletuesit, dhe atje ne kërkojmë atë të duhurin - "Vegla" dhe zgjedhim artikullin "Cilësimet" në të
 1. Në këndin e sipërm të djathtë, klikoni në butonin e menusë së kontekstit (një buton në formën e tre shiritave horizontale) dhe pastaj kliko në ingranazhin "Settings".

Në këndin e sipërm të djathtë, klikoni në butonin e menusë së kontekstit (një buton në formën e tre shiritave horizontale) dhe pastaj kliko në ingranazhin Settings

Pasi ta bëni këtë, një dritare me cilësimet e shfletuesit do të hapet para jush.

Mbetet rasti për të vegjlit, në dritaren që hapet, shkoni te artikulli "Advanced", më pas zgjidhni butonin "Rrjeti" dhe klikoni në butonin "Pastro Tani".


Kjo është e gjitha, duke skuqur cache. shfletuesi mozilla Firefox-i është i plotë.

Ndonjëherë për të pastruar cache në Firefox është thjesht dembel, për këtë ju mund të konfiguroni fshirjen e tij automatike.

Pastrimi automatik i cache-it Firefox

Në të njëjtën dritare të cilësimeve, shkoni te artikulli "Privatësia", zgjedhni "do të përdorë cilësimet e ruajtjes së historisë" në listën rënëse. Pas zgjedhjes së këtij artikulli, do të keni cilësime shtesë. Kontrolloni kutinë "Fshi historinë kur mbyllni Firefox".


Pas kësaj, butoni "Opsione" do të bëhet aktiv, klikoni atë.


Në këtë dritare duhet të shënoni vetëm artikullin "Cache" dhe të klikoni "OK". Kjo është ajo, fshirja automatike e cache është konfiguruar.

Interesante!

Për të parë se çfarë ndodhet aktualisht në cache të Firefox-it tuaj, mjafton të shkruani sa vijon në shiritin e adresës - rreth: cache .


Si të instaloni shpejt shfletuesin Mozilla Firefox Si të instaloni shpejt shfletuesin Mozilla Firefox

Cache është një nga mënyrat për të lehtësuar dhe shpejtuar procesin e përdoruesve në Internet. Hashing është krijimi i rezervë Dokumenti me të cilin përdoruesi ka punuar më parë. Kështu, secila faqe e faqes ruhet në dosja e sistemit dhe pas thirrjes së përsëritur të lëshuar nga shfletuesi. Kjo do të thotë që shkarkimi i faqeve individuale nuk kërkon trafik shtesë në Internet dhe shpejtësia e punës me Internet rritet disa herë.

Disavantazhet kryesore të cache

Për shkak të këtyre avantazheve, memorja cache është bërë një pjesë integrale e shumicës së programeve që funksionojnë nën Windows. Si parazgjedhje, secili program cakton një madhësi specifike në dosjen e caktuar për cache. Inshtë në madhësinë e dosjes cache që qëndron problemi kryesor i këtij mjeti. Pra, një madhësi që tejkalon më shumë se 100MB mund të ngadalësojë ndjeshëm shfletuesin dhe kompjuterin në tërësi. Në këtë rast, ju duhet të drejtoheni në procedurën për pastrimin e cache. Tjetra do të jepet udhëzime të hollësishme pastrimi i cache në Mozilla Firefox.

Si të pastroni cache në tru? Mënyrat kryesore

Ka disa mënyra për të pastruar cache në tru. Të gjithë ata janë të ndarë në 3 lloje:

 • Përdorimi i burimeve të brendshme të shfletuesit
 • duke përdorur mjete sistemi operativ ;
 • duke përdorur programe të palëve të treta.

Secila prej këtyre opsioneve ndryshon, në varësi të kompleksitetit dhe efektivitetit. Para së gjithash, merrni parasysh si të pastroni cache në Firefox duke përdorur mjete të brendshme.

Shembulli përdor versionin 17.0.9

Para së gjithash, hapni menunë e Cilësimeve për këtë shfletues. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Tools dhe zgjidhni artikullin Settings.

Si rezultat, do të kemi një menu dialogu me të gjitha cilësimet e shfletuesit. Shko te skedari Advanced.

Në këtë skedë mund të gjeni mjete të ndryshme për të konfiguruar shfletuesin tuaj. Ne jemi të interesuar në skedën Rrjeti.

Skeda e Rrjetit përmban mjete për të vendosur manualisht një lidhje interneti dhe për të pastruar cache. Zgjidhni artikullin e fundit. Klikoni në butonin: Pastroni tani .

Çdo gjë! Tani cache e shfletuesit është i pastër dhe shpejtësia e aplikacionit do të rritet. Për më tepër, versionet e vjetra të faqeve në internet janë fshirë nga memorja, të cilat ndoshta kanë humbur tashmë rëndësinë e tyre.

Pastrimi automatik i kujtesës në cache

Shtë shumë më e këndshme të punosh me një kompjuter kur proceset e lodhshme, të tilla si pastrimi i cache, kryhen automatikisht. Një regjim i tillë parashikohet në ky shfletues dhe për më tepër, i caktuar si parazgjedhje.

Nëse dëshironi të konfiguroni modalitetin e pastrimit të cache në mënyrë automatike, duhet të specifikoni: kur të pastroni kujtesën e cache dhe sa hapësirë ​​në disk për të ndarë për të. Në këtë versionet e Firefox-it jo më shumë se 350 MB është ndarë për cache, që është një mundësi e optimizuar për shumicën e kompjuterave moderne.

Për të konfiguruar pastrimin automatik të cache në log në menunë e Cilësimeve, shkoni te butoni Privacy .

Në listën rënëse, zgjidhni artikullin - Firefox: Do të përdorë cilësimet tuaja për të ruajtur historinë.

Do të shfaqet një menu në të cilën mund të zgjidhni kur të fshini cache:

 • deri në kohën kur cookie skadon;
 • në kohën e mbylljes së Firefox-it;
 • pyesni përdoruesin çdo herë.

Mundësia më e mirë është artikulli i fundit. Zgjidhni atë dhe klikoni në butonin Opsione .

Në të hapur menuja e kontekstit vini re elementët e cache që duhet të pastrohen pas daljes.

Në këtë rast, Mozilla do të fshijë të gjithë historinë pas daljes, por të dhënat e përdoruesit si fjalëkalimet, cilësimet e faqes do të mbeten. Klikoni OK në këtë meny dhe OK në menunë e konfigurimit . Prandaj, pyetja - " si ta pastroni cache mozilla ?" Nuk duhet të lindë më.

I gjithë procesi i fshirjes së cache në shfletuesin duke përdorur cilësimet e integruara mund të shihet në videon tjetër.

Pastrimi i cache në shfletuesin duke përdorur programe.

Shumë shpesh, zhvilluesit e palëve të treta ofrojnë programe që ju lejojnë të pastroni memorjen e cache të të gjithë shfletuesve në të njëjtën kohë.

Këto shërbime përfshijnë:

 • Shërbimet e akordimit
 • CCleaner
 • n Pastroni e dyta
 • Shërbimet e lavdisë
 • Advanced SystemCare Free

Softueri më i njohur dhe më i lehtë është Ccleaner. Për më tepër, shpërndahet falas. Ky aplikacion ju lejon të pastroni skedarët e përkohshëm të sistemit dhe të aplikacioneve.

Për të pastruar cache-në e Firefox-it në këtë program, duhet të bëni sa më poshtë:

Hapni dritaren kryesore të aplikacionit dhe zgjidhni skedën Cleanup.

Shkoni te skedari Aplikimet dhe vendosni shenjat e shënimit para artikujve të listës nën Firefox.


Shkoni te skedari Aplikimet dhe vendosni shenjat e shënimit para artikujve të listës nën Firefox

Siç mund ta shihni, këtu, si parazgjedhje, gjithashtu theksohet pastrimi i historisë, dhe pastrimi i të dhënave do të kryhet vetëm me kërkesë të përdoruesit.

Kështu, në këtë artikull, u morën parasysh 2 mënyra kryesore për të pastruar cache-in e Firefox-it. Nëse memorja nuk është pastruar, kompjuteri juaj nuk do të prishet, por shfletimi i Internetit do të jetë i papërshtatshëm.

Si të pastroni cache - video.
Procesi i pastrimit të cache duke përdorur programin Ccleaner.

Shumë përdorues të Internetit, në veçanti ata që përdorin shfletuesin Mozilla, kanë pyetje se si të pastrojnë cache-in, pa dëmtuar vetë shfletuesin. Por para se të fshini, duhet të kuptoni se çfarë është.

Cache është një vend ku ruhen kopjet e faqeve të vizituara më parë, si dhe fotografitë dhe multimedia të tjera, e cila është e nevojshme për shikimin e rehatshëm të faqeve në internet.

Pse pastroni cache në Mozilla

Së pari, nëse vizitoni shpesh Internetin, vizitoni faqe të ndryshme dhe nuk pastroni kurrë cache, atëherë një pjesë e madhe e skedarëve të përkohshëm janë grumbulluar në hard disk, të cilat marrin shumë hapësirë. Numri i zënë nga memorja cache madje mund të arrijë në disa gigabajt!

Së dyti, një cache jo e largët mund të ndërhyjë në funksionimin normal të faqes, sepse dizajni i faqes mund të ndryshojë, por ju nuk do ta shihni atë për shkak të shfletuesit që hapet dizajni i vjetër i ruajtur.

Skema e rimbushjes

Ju mund të pastroni cache në mënyrën e mëposhtme:

 • Shkoni në menunë Mozilla, zgjidhni "Cilësimet" atje.
 • Aty e gjejmë skedën "Advanced".
 • Ekziston një nëntitull "Cached Web Content" dhe përballë tij është butoni "Clear", klikoni mbi të dhe i gjithë cache do të fshihet menjëherë nga kompjuteri juaj.

Pas fshirjes, faqet do të ngarkohen pak më gjatë, e gjithë kjo është për shkak të faktit se shfletuesi do të krijojë një cache të re dhe shpejtësia e shkarkimit do të rikuperohet me kalimin e kohës.


Metoda numër 2

Për të pastruar cache në mozilla ekziston një mënyrë tjetër e thjeshtë.


Për të pastruar cache në mozilla ekziston një mënyrë tjetër e thjeshtë

Ne pastrojmë cache duke përdorur CCleaner

CCleaner është një program që do të lejojë Përdoruesi i Windows pastroni dhe optimizoni sistemet e funksionimit 32-bit dhe 64-bit pa probleme dhe përpjekje të panevojshme.

Ky program është plotësisht falas. Ajo ka një ndërfaqe intuitive, kështu që të kuptuarit është mjaft e lehtë. Në drejtësi, vlen të përmendet se heq jo vetëm cache në shfletues, por gjithashtu pastron plehrat, çliron hapësirën në hard drive tuaj, duke lejuar kështu funksionimin Sistemi Windows vraponi më shpejt.

Kështu duket ndërfaqja e programit CCleaner.
Kështu duket ndërfaqja e programit CCleaner

Për të hequr të gjitha cache të panevojshme duke përdorur këtë mjet, së pari duhet ta shkarkoni. Ju mund ta bëni këtë në faqen zyrtare të zhvilluesit.

 • Tjetra, hapeni atë dhe gjeni skedën "Pastrimi" (gjithmonë ndodhet në të majtë).
 • Ne klikojmë në "Aplikacionin" dhe vendosim shenja shënimi vetëm në ato që duam të heqim.
 • Në fund të dritares, klikoni në "Analizë".
 • Pas analizës, shfaqet butoni "Pastrim", klikoni mbi të dhe prisni përfundimin e procesit.
 • Pas pastrimit, mbyllni programin, të gjitha cache të panevojshme u fshinë automatikisht.

Cache e pastrimit automatik në Mosil

Në këtë shfletues, mund ta konfiguroni për të pastruar vetë cache-in. Për këtë ju duhet vetëm:


Për këtë ju duhet vetëm:

Metoda e fundit e pastrimit është më e rëndësishme për versionet e fundit Shfletuesi Mozilla Firefox, për të tjerët mund të mos funksionojë. Shtë gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se pastrimi i cache duhet të bëhet 2-3 herë në javë, më rrallë, por gjithçka varet nga ngarkesa në shfletuesin tuaj.

Përshëndetje të gjithëve! Në kontakt Ivan Maslov! Ky artikull është një plotësues logjik me atë të mëparshëm. Kujtoj që materiali i mëparshëm iu kushtua temës. Dhe tani, unë dua t'ju tregoj se si ta pastroni cache në Mozilla Firefox .

Me shumë mundësi, njëri prej lexuesve e ka dëgjuar tashmë këtë fjalë të çuditshme, e përbërë nga tre shkronja, dhe dikush e dëgjon për herë të parë. Prandaj, do të jetë më e saktë nëse fillojmë me përkufizimin.

Një cache është një lloj hapësire në hard diskun e PC-së që kërkon një shfletues të Internetit për nevojat tuaja, atje ruan përkohësisht informacione (fotografi, skripta, tekst, etj.) Të shkarkuara nga faqet e vizituara shpesh, kjo bëhet për të Shkarkoni më shpejt burimet e uebit dhe konsumoni më pak trafik në internet.

Pse kemi nevojë për një cache?

Para së gjithash, të zbulojmë pse është e nevojshme dhe cili është përdorimi i tij. Do të jap një shembull të hollësishëm. Imagjinoni që keni ardhur në blogun tim për herë të parë. Veprimet e shfletuesit tuaj: ajo dërgon një bandë kërkesash në server, ngarkon plotësisht të gjitha elementet faqe e hapur (imazhe, video, skriptime, tekst, etj) dhe në të njëjtën kohë i ruan ato në ruajtjen e tyre të përkohshme (Cache), ndërsa ngarkimi bëhet në mënyrë normale me shpejtësi të lartë.

Tani imagjinoni që vizitoni blogun tim 2.5.10 herë. Veprimet e shfletuesit tuaj: tani ai nuk dërgon një bandë kërkesash në server, por vetëm kontrollon faqen për ndryshime dhe shpejt shkarkon blogun tim duke përdorur informacionin që i ngarkoi më parë në ruajtjen e tij të përkohshme.

Kështu, rregullohen të gjithë shfletuesit dhe programet moderne. Tani le të përmbledhim pse është e nevojshme dhe cilat janë avantazhet e saj:

Ruani trafikun e Internetit
ngarkimi i shpejtë i faqeve në internet
aftësia për të ruajtur informacionin e përdorur më parë nga cache (video, audio, etj.)

Pse pastroni cache?

Siç e dini tashmë, cache lehtëson ngarkimin e menjëhershëm të informacionit në faqet, me kusht që pasi të jenë hapur këto faqe në shfletuesin e Mozil Firefox. Dhe kjo, siç e dini tashmë, është një plus dhe avantazh i madh për sa i përket shpejtësisë së shkarkimit dhe kursimit të trafikut.

Me kalimin e kohës, shumë përdorues të Mozilla grumbullojnë një sasi të madhe informacioni në skedarët e historisë së shfletimit dhe në cache të shfletuesit, të cilat, siç e dini, ruhen në kompjuterin tuaj. Për shkak të kësaj, ajo është shpenzuar hapësirë ​​e lirë në hard disk, dhe Firefox fillon të ngrijë dhe të funksionojë më ngadalë.

Prandaj, për të optimizuar dhe përmirësuar sistemin operativ dhe shfletuesin, duhet të pastroni periodikisht cache nga skedarët e përkohshëm të akumuluar. Si të pastroni cache në Mozilla Firefox? Lexoni udhëzimet e hollësishme hap pas hapi më poshtë.

Si të pastroni cache në Firefox

Tani le të arrijmë në pikën për të cilën e hapët këtë artikull. Duhet të them menjëherë se gjithçka bëhet shumë shpejt dhe thjeshtë, tani do ta shihni vetë.

Hapi numër 1. Gjëja e parë që duhet të bëni është të shkoni në menunë kryesore horizontale (një ikonë me tre shirita), e cila është e vendosur në këndin e sipërm të djathtë të Mozilla:

Gjëja e parë që duhet të bëni është të shkoni në menunë kryesore horizontale (një ikonë me tre shirita), e cila është e vendosur në këndin e sipërm të djathtë të Mozilla:

Në menunë e kontekstit që hapet, zgjidhni seksionin " Cilësimet ".

Hapi numër 2. Dritarja e kësaj pjese do të hapet para jush, në të duhet të zgjidhni artikullin " Advanced ":


Këtu zgjedhim butonin " Rrjeti " dhe klikojmë në butonin " Pastro Tani ":

Kjo është e gjitha, thashë që i gjithë ky proces bëhet thjesht dhe shpejt. Tani ju e dini se si ta pastroni cache në Mozilla Farfox, bëni atë rregullisht dhe më pas do të fluturoni në Firefox tuaj në të gjithë Internetin pa ngadalësime dhe frena.

Këshilla të dobishme ! Për të shpejtuar procesin e pastrimit të cache, përdorni çelësat e nxehtë - SHIFT + CTRL + DEL dhe menjëherë do të gjeni veten në një meny ku thjesht duhet të zgjidhni përmbajtjen që duhet të pastrohet.

Nëse jeni duke punuar në mënyrë aktive në shfletuesin Mozilla Firefox, për shembull, gjatë gjithë ditës, atëherë pranoni të futeni vazhdimisht dhe të pastroni cache, të paktën do të fillojë të tendoset dhe shpërqendrohet nga puna. Farëdo që të ndodhë, ju mund të bëni një konfigurim automatik një herë, dhe atëherë sistemi do të bëjë gjithçka për ju. Lexoni se si ta bëni këtë më poshtë.

Cache automatike që skuqet në Firefox

Ju sjell në vëmendjen tuaj udhëzues i hollësishëm duke studiuar të cilin mund të konfiguroni pastrimin automatik të ruajtjes së përkohshme të shfletuesit tuaj Mozilla. Ky cilësim do t'ju marrë vetëm 1 minutë kohë. Le të fillojmë.

Hapi numër 1. Në seksionin " Cilësimet ", në të cilin sapo kemi punuar, shkoni te skedari " Privatësia ":


Në seksionin Cilësimet , në të cilin sapo kemi punuar, shkoni te skedari Privatësia :

Në dritaren që hapet, në mes gjejmë listën rënëse dhe zgjedhim opsionin " Do të përdorë cilësimet e ruajtjes së historisë " në të dhe vendosim një agim pranë rreshtit "Fshi historinë kur mbyll Firefox".

Hapi numër 2. Pas veprimeve të ndërmarra në hapin e fundit, një buton shtesë Settings do të bëhet aktiv, i cili ndodhet në pjesën e poshtme të dritares në anën e djathtë (shih foton e fotografisë më lart). Klikoni në këtë buton:

Në dritaren që shfaqet, vendosni një agim në artikullin " Cache " dhe kliko në butonin " OK ". Tani kur të dilni nga Mozilla Firefox, pastrimi do të bëhet automatikisht. Nëse dëshironi që të dhënat e tjera (cookies, historia e shfletimit, fjalëkalimet e ruajtura, etj.) Të pastrohen kur dilni nga Firefox, atëherë kontrolloni kutitë pranë tyre.

Për ta përmbledhur, tani ju keni një teknikë të fshehtë se si të pastroni cache në Mozilla Firefox me dorë dhe automatikisht :-) Unë isha i lumtur t'ju ndihmoja. Shihemi në blog!

Cache përdoret nga shfletuesi Mozilla për të ruajtur informacionin e përkohshëm të nevojshëm për funksionimin e tyre. Këtu mund të shkarkoni faqet e faqeve, muzikës dhe videot që shikoni në internet, të dhëna të ndryshme nga lojrat e shfletuesve dhe aplikacionet në internet. Ky artikull përshkruan se si të pastroni kujtesën e cache të shfletuesit Mozilla Firefox dhe të shikoni informacionin e përmbajtur në të.

Dosjet shkruhen në kutinë e Firefox-it, duke zëvendësuar ato më të vjetra. Ky proces vazhdon vazhdimisht ndërsa shfletoni në Internet. megjithatë një numër i madh ciklet e rishkrimit mund të ndërpriten nga një mosfunksionim në sistem ose në vetë Moselle. Si rezultat i problemeve të tilla, përmbajtja e memorjes cache mund të mos shfaqet siç duhet. Për të rregulluar probleme të ngjashme , ju vetëm duhet të pastroni përmbajtjen e skedarit të memorjes.

Cilësimet e shfletuesit

Nëse dëshironi të pastroni cache, fshini cookies ose pastroni historinë e shfletimit në Mozilla - duhet të përdorni ndërfaqen speciale të integruar. Mund të gjendet në faqe:

I gjithë procesi, si rregull, zgjat vetëm disa sekonda. Pas përfundimit, rekomandohet të rindizni Firefox-in përpara se të vazhdoni të punoni në Internet. Në mënyrë të ngjashme, mund të pastroni historinë tuaj të shfletimit, fjalëkalimet e ruajtura dhe cookie-t.

Si të shikoni përmbajtjen

Para se të pastroni cache në Mozilla, mund të shikoni skedarët që ruhen në të. Për ta bërë këtë, duhet të hapni Firefox, në vargun e kërkimit shtypni ose kopjoni si vijon "about: cache? device = disk" dhe shtypni Enter.

Në faqen që hapet, ju mund të shihni 3 seksione:

 • Kujtesa është një listë e të dhënave që tani ruhen në RAM-in e kompjuterit.
 • Disk - skedarët e ruajtur në makinë e vështirë te drejtoria e shërbimit të shfletuesit.
 • Aplikacioni është një cache e veçantë për aplikacionet e bazuara në shfletues.


Aplikacioni është një cache e veçantë për aplikacionet e bazuara në shfletues

Ju mund të shikoni secilën listë duke klikuar në lidhjen e lidhjeve "Lista e shënimeve" në secilën prej seksioneve. Fatkeqësisht, nuk është e mundur të pastrohen përmbajtjet përmes kësaj ndërfaqe.

A ishte artikulli i dobishëm?

Pse pastroni cache?
Si të pastroni cache në tru?
Pse kemi nevojë për një cache?
Si të pastroni cache në Mozilla Firefox?
A ishte artikulli i dobishëm?