Si të lidhni një megafon të modemit në një telefon android. Lidhni një modem USB në telefonin tuaj ose smartphone

 1. Lidhja e një modemi 3G në një smartphone
 2. Pajisjet e nevojshme
 3. Konfigurimi i modemit
 4. Konfigurimi i telefonit inteligjent

Shumë përdorues të smartphone shpesh kanë nevojë për të hyrë në Internet. Sidoqoftë, ndodh që moduli 3G i telefonit të jep një gabim dhe të mos lejojë përdorimin e rrjetit global. Gjithashtu, në shumë telefona inteligjentë nuk ka 3G, por kjo nuk do të thotë aspak që përdoruesit e pajisjeve të tilla nuk janë në gjendje të hyjnë në internet. Problemi mund të zgjidhet duke përdorur një modem të veçantë, i cili duhet të lidhet me një smartphone. Konsideroni si ta bëni këtë.

Lidhja e një modemi 3G në një smartphone

Lidhja e një modemi 3G në telefon është mjaft e thjeshtë. Sidoqoftë, duhet të bëhet një rezervë që shpesh një pajisje mund të përkufizohet si një flash drive.

Në mënyrë që smartphone juaj të zbulojë një modem 3G, duhet të bëni sa më poshtë, domethënë:

 1. Shkarkoni Shërbimin HyperTerminal.
 2. Instaloni atë në kompjuterin tuaj.
 3. Gjeni menaxherin e pajisjes dhe gjeni modemin tuaj midis pajisjeve të instaluara.
 4. Klikoni me të djathtën në emrin e pajisjes dhe shkoni në menunë "Properties".
 5. Në këtë menu do të gjeni informacione për numrin dhe shpejtësinë e portit. Ata do të duhet të rishkruhen dhe më pas të futen në mjetin HyperTerminal.
 6. Drejtoni programin dhe shkruani çdo emër lidhjeje.
 7. Tani duhet të futni të dhënat që keni regjistruar.
 8. Pas kësaj, linja e komandës do të hapet, në të cilën do të duhet të futni komandën "AT1". Linja e komandës mund të mos shfaqet menjëherë, prisni derisa të shfaqet. Kjo mund të zgjasë rreth dhjetë sekonda.
 9. Pastaj klikoni "OK" dhe shkruani komandën "AT ^ U2DIAG = 0".
 10. Prisni përgjigjen se komanda e futur është e saktë, klikoni "OK" dhe shkëputni modemin.
 11. Nëse smartphone juaj nuk ka një modul 3G, shkarkoni aplikacionin PPP Widget.
 12. Drejtuar atë dhe shkruani të dhënat e rrjetit celular, i cili është në faqen e internetit të operatorit tuaj celular.

Tani mund të lidhni një modem 3G dhe ta përdorni për të hyrë në rrjetin global. Siç mund ta shihni, detyra është shumë më e lehtë për t'u zgjidhur sesa mund të duket në shikim të parë. Dhe në mënyrë që të mësoni më shumë rreth asaj se si të vendosni Internetin në telefonin tuaj, duhet t'i lexoni këto artikuj.

Teknologjia celulare nuk qëndron ende, pajisjet e tyre bëhen të vjetëruara dhe nevojat e përdoruesve të rrjetit në shkëmbimin e shpejtë të të dhënave po rriten. Tofarë duhet të bëni nëse telefoni nuk i mbështet standardet moderne të komunikimit? Bleni një të re apo plotësoni prapambetjen e përparimit? Rezulton se përmes një pajisjeje portative të komunikimit mund të shkoni në rrjet jo vetëm nga një kompjuter. Shqyrtoni si lidhni një modem USB në një smartphone Android.

Detyra nuk është aq e thjeshtë sa duket në shikim të parë. Gabimet e mëposhtme mund të ndodhin:

 1. Nuk ka asnjë artikull "Rrjetet Mobile" në cilësimet e pajisjes Android. Ju duhet të shikoni për versione të tjera të firmware, përndryshe nuk mund ta lidhni modemin.
 2. Jo mjaft ushqim. Si opsion - përdorni me një bateri plotësisht të ngarkuar, blini një kabllo më të mirë ose një shpërndarës USB me fuqi të jashtme.

Pajisjet e nevojshme

A mund ta lidh një modem në telefonin tim pa një blerje pajisje shtesë ? Vetëm nëse pajisja ka një port USB. Kjo është më e zakonshme për tabletat. Në raste të tjera, do të duhet të blini një përshtatës nga USB në lidhësin e telefonit tuaj. Për më tepër, ky nuk duhet të jetë një kabllo e zakonshme, por OTG, i ashtuquajturi përshtatës pritës. Isshtë krijuar posaçërisht për pajisjet e jashtme, dhe jo vetëm çiftimin e një telefoni celular me një kompjuter.


Ju gjithashtu duhet të blini vetë një modem USB, i cili përbëhet nga një modul komunikimi (3G ose më shpejt 4G) dhe një flash drive ku janë regjistruar cilësimet e lidhjes.

Konfigurimi i modemit

Para se të themi se si të lidhni modemin USB me telefonin, ne do të kuptojmë se si të konfigurojmë vetë mënyrën e modemit. Nëse kjo nuk është bërë, atëherë ai do të njihet nga sistemi Android thjesht si një medium ruajtjeje.

Për telefonat e markave Huawei dhe ZTE, detyra është më e thjeshtë, e veçantë program . Shtë e mjaftueshme për ta drejtuar atë dhe për të vendosur pikën e nevojshme. Për të gjithë telefonët e tjerë duhet të bëni sa më poshtë:


Konfigurimi i parafundit ka përfunduar, tani ne kalojmë në mënyrën e lidhjes me telefonin Android Modem 3G .

KUJDES. Nëse dëshironi të përdorni pajisjen në një kompjuter, atëherë cilësimet e ndryshuara duhet të kthehen përsëri. Përsëritni të gjitha udhëzimet, por shkruani komandën e mëposhtme në terminal: AT ^ U2DIAG = 255.

Konfigurimi i telefonit inteligjent

Pas përgatitjes paraprake, mund të vazhdoni të vendosni smartphone tuaj Android.


Pas përgatitjes paraprake, mund të vazhdoni të vendosni smartphone tuaj Android

Nëse të gjitha pikat ishin përfunduar me sukses, atëherë rezultoi se do të lidhni një modem me smartphone. Sidoqoftë, prodhuesit e pajisjeve mobile nuk janë të kënaqur me situatën kur, në vend që të blejnë një vegël më të shtrenjtë dhe moderne, një konsumator i mundshëm zbulon se si

Tofarë duhet të bëni nëse telefoni nuk i mbështet standardet moderne të komunikimit?
Bleni një të re apo plotësoni prapambetjen e përparimit?