Si të hiqni xhamin e shkrirë nga një smartphone. Si të ngjitni xhamin mbrojtës në smartphone

 1. Gotë sigurie: vetitë dhe tiparet
 2. Cm qelqi: masat paraprake
 3. Si të hiqni xhamin mbrojtës nga iPhone 5S, 4S
 4. Si të ngjitni siç duhet xhamin mbrojtës në smartphone
 5. Materialet dhe mjetet e kërkuara
 6. Udhëzimet hap pas hapi
 7. Mund ta ngjisni qelqin mbrojtës në telefon
 8. 5. Si të zgjidhni xhami

Xhami mbrojtës në pajisjet "mollë" është projektuar për të mbrojtur pajisjet nga dëmtimi. Përdoret zakonisht përbërja kimike të thyer, duke mbrojtur ekranin nga gërvishtja dhe kruarja. Disa përdorues neglizhojnë mbrojtje të tillë, por më kot. Xhami për siguri për iPhone 6 dhe pajisje të tjera mund të zgjasë ndjeshëm jetën e një pajisjeje celulare.

Në këtë artikull ne do të shohim se si të hiqni xhami mbrojtës nga iphone 5 dhe pajisjet e versioneve të tjera. Gjithashtu i kushtoj vëmendje se si të ngjitni xhamin mbrojtës në iPhone. Përveç kësaj, ne do të përpiqemi të identifikojmë avantazhet e kësaj metode të mbrojtjes së ekranit mbi një film konvencional.

Si të ndryshoni dhe si të ngjitni xhamin - lexoni udhëzime të hollësishme më poshtë.

Gotë sigurie: vetitë dhe tiparet

Nëse krahasoni dy mënyrat kryesore për të mbrojtur ekranin e ekranit të iPhone - qelqi dhe filmi - shumica e kritereve do të jenë në favor të së parës.

Përparësitë e veshjes së xhamit janë:

 • Rritja e forcës me një trashësi të vogël prej vetëm 0.25 mm.
 • Ekzistenca e mbulimit oleophobic parandalimin e shfaqjes së shenjave të gishtërinjve në ekran.
 • Ndonjëherë - prania e nanocoatings, duke i dhënë rritje sipërfaqe smoothness.
 • Fiksim i besueshëm me ndihmën e elementeve silikoni që nuk lejojnë që shtresa të lëvizë dhe parandalon formimin e parregullsive dhe flluska.

Gota fleksibël për të mbrojtur ekranin e pajisjeve mobile mund të ketë edhe skajet zalvtsovanny. Kjo do të thotë se skajet kanë formë të rrumbullakët prandaj veshja është pothuajse e padukshme. Përveç kësaj, nëse njësia godet për diçka, veshja nuk do të bjerë poshtë. Pra, nëse ju pyesin se cili është xhami më i mirë mbrojtës - zgjedhni një element me skaj të rrumbullakosura.

Cm qelqi: masat paraprake

Para se të filloni, duhet të keni parasysh disa rregulla. Së pari, mos harroni se xhami është ngjitur me ekranin mjaftueshëm, sepse është shumë i qetë. Por elementi nuk mbahet me ngjitës, por duke përdorur forca elektrostatike. Kështu, dy sipërfaqet e përkryer të sheshtë janë në kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin dhe xhami nuk mund të hiqet thjesht duke e hedhur me gisht. Por për të përdorur për këtë qëllim një objekt shtëpiak, si një thikë, është gjithashtu e pamundur, sepse ekziston rreziku i dëmtimit të ekranit ose i trupit.

Pinjollë silikoni në këtë situatë gjithashtu nuk ndihmon. Nëse ngjiteni këtë mjet në sipërfaqen e dëmtuar, do të formohet një zbrazëti poshtë tij dhe do të rrëshqas kur shtypet.

Dhe nëse mali është i mirë, kupa thithëse nuk do të shkojë kudo, por do të ketë një problem tjetër. Fakti është se sensori është montuar në trupin e pajisjes me ngjitës ose shirit ngjitës. Fuqia e këtyre substancave në terma të këputjes është shumë më e ulët se ajo e qelqit ose prekës. Prandaj, presioni i fortë mund të çojë në ndërprerjen e plotë të modulit të ekranit dhe dëmtimin e sytheve të saj. Është e nevojshme të punohet me kujdes dhe me kujdes.

Si të hiqni xhamin mbrojtës nga iPhone 5S, 4S

Edhe duke marrë parasysh faktin se periudha e përdorimit të qelqit mbrojtës është më e gjatë se ajo e filmave, ajo ndonjëherë gjithashtu duhet të ndryshohet. Xhami është në një substancë silikoni, kështu që është i lidhur fort në ekran. Për të hequr atë do të kërkojë një aftësi të caktuar.

Para se të hiqni elementin mbrojtës, duhet të përgatitni dhe të blini me kujdes disa mjete dhe materiale, përkatësisht:

 • Spatula (ose kartë e hollë plastike), vini.
 • Filxhan silikoni.
 • Peceta pa pelte.
 • Pastrues qelqi, të cilat duhet të përmbajnë alkool.
 • Doreza.

Ndonjëherë ndodh që të gjitha mjetet dhe materialet e mësipërme të vijnë me një xham të ri mbrojtës. Por kjo ndodh shumë rrallë.

Dhe vetë algoritmi i heqjes së xhamit përfshin hapat e mëposhtëm:

1 Ju duhet të lani duart mirë me sapun dhe ujë para fillimit të punës, dhe pastaj të thatë ato. Nuk mund ta bësh këtë, por thjesht vish dorashka. Kjo është e nevojshme në mënyrë që të mos ketë gjurmë gishtash në ekran ose nuk ka njolla. 2 Nëse xhami është dëmtuar, duhet të zgjidhni zonën që ruhet më mirë dhe në të cilën nuk ka patate të skuqura. Në këtë vend ju duhet të bashkëngjitni filxhanin e thithjes, duke e shtypur atë fort. 3 Në këndin në të cilin është ngjitur pllakati, duhet të bashkëngjitni një ndërmjetës ose vozis, dhe ta shtyni atë. Kufiri i veshjes duhet të zhvishet. Për këtë qëllim, do të duhet pak për të tërhequr kupën e thithjes ndaj jush, por jo shumë. Se ekrani nuk u thye. Pra, ne arrijmë qëllimin, në mënyrë që të formohet një distancë e vogël në mes të ekranit dhe qelqit. Por në qoftë se ju nuk keni një pinjoll, thjesht hyni në ndërmjetësin më thellë. 4 Në rrjedhën e shkëputjes së qelqit, thelloni instrumentin. Dhe nëse ekrani është i madh, mund të përdorni 2 ndërmjetës ose shpatull për procedurën, duke i shtyrë ato në drejtime të ndryshme. 5 Dhe hapi i fundit - ne thithim kupën e thithjes në mënyrë që xhami të hiqet tërësisht nga ekrani. Në këtë rast, ju mund t'i kapni skajet me gishtat dhe të bëni të njëjtën gjë.


Xhami mbrojtës në pajisjet mollë është projektuar për të mbrojtur pajisjet nga dëmtimi

Si të ngjitet qelqi në iPhone 6 dhe pajisje të tjera

Për të bërë çdo gjë të shkojë në mënyrë të përkryer, ju duhet të rrinë xhami në një dhomë të pastër ku nuk ka pluhur. Para se të fërkoni qelqin, duhet të merrni një pecetë pa pelena ose një leckë të thjeshtë, paksa me lagështirë ekranin me një agjent pastrimi ose alkool. Kjo është e nevojshme për të pastruar sipërfaqen dhe për të hequr yndyrën prej saj.

Procedura e ngjitjes është si vijon:

1 I ri është marrë në duart e tyre Veshje mbrojtëse për shfaqje. Ashtu si me heqjen, duart duhet të jenë të pastra dhe të thata. Ose duhet të vishni dorashka. 2 Hiqni film mbrojtës që mbulon sipërfaqen ngjitëse. Për ta bërë këtë, merrni atë nga gjuha dhe tërhiqni. 3 Dhe si ta ngjitni vetë elementin? Qelqi duhet të mbahen sa më afër ekranit të iPhone, kështu që grimcat e vogla të mbeturinave ose pluhurit nuk bien mbi të. Pas të gjitha, çdo sipërfaqe ka aftësinë për të shpejt të grumbulluar pluhur. 4 Disa milimetra nga ekrani për të vendosur shtresën e qelqit, rrafshojnë dhe përqendrojnë atë. Kur të qëndroni, ju duhet të veproni me kujdes dhe me kujdes për të siguruar që të gjitha vrimat për çelësat, altoparlantin dhe elementët e tjerë përputhen. 5 Tjetra, xhami mbrojtës në iPhone 5 shkon poshtë më afër ekranit. Lëvizje pak të ngutshme dhe zbutëse e nivelojnë sipërfaqen. Kështu që ne mund ta ngjisnim xhamin në ekran. 6 Sipërfaqja fshihet me një leckë të thatë. 7 Hequr nga elementi i ngjitur lartë që mbrohet nga xhami.

Nëse në fund të procedurës nën elementin mbrojtës shihni grimca të vogla të pluhurit, mund të shkulni disa nga xhamat dhe ta hedhni me një fshesë me korrent ose ta hiqni atë me piskatore. Pastaj ju duhet të ri-zam pika mbrapa. Si të ngjitni xhamin, ju tashmë e dini.

Tani ju e dini se si të ngjitni një gotë mbrojtës në iPhone. Në këtë procedurë, nuk ka asgjë të vështirë, për të zëvendësuar qelqin në iPhone 5S më lehtë se kurrë. Ngjiteni qelqin mbrojtës në iPhone duhet të përgatitet me kujdes. Dhe gjëja kryesore këtu është të mbash të pastër në gjithçka.


Çfarë është më mirë - xhami apo filmi?

Përgjigjja është e qartë - natyrisht, është më mirë të zgjedhësh në favor të mbrojtjes së xhamit. Por kjo nuk është vetëm pronat shoku-rezistente, por edhe qëndrueshmëri. Vlen të përmendet se xhami në iPhone 4 ose një tjetër version i veglës është dy herë më i shtrenjtë se filmi konvencional.

Pra, zgjedhja përfundimtare - për përdoruesit. Mendoni për veten tuaj - që është më mirë - të paguani më të shtrenjtë, por në të ardhmen për të shmangur riparimin e kushtueshëm të pajisjes ose për të shpëtuar tani, por më pas vendosni shumë para. Zëvendësimi i ekranit - një nga llojet më të shtrenjta të riparimit të "mollës" Gadgets. Por, nga ana tjetër, filmi gjithashtu nuk mund të quhet një opsion i keq.

Në përmbledhje, përmbledhja do të jetë si më poshtë. Filmi është në dispozicion me një çmim. Mbron ekranin nga gërvishtjet e vogla , heq dritën e verdhë dhe mbulon plotësisht ekranin. A kam nevojë për një film mbrojtës për ekranin e iPhone, duke pasur parasysh karakteristikat e tij? Natyrisht, po. Për më tepër, kostoja e saj të ulët, dhe si të rrinë në film - edhe më shumë detyrë e thjeshtë sesa në rastin e qelqit.

Xhami është një opsion i shtrenjtë. Ajo jep shkëlqim, por transmeton dritën në maksimum, dhe gjithashtu mbron me besueshmëri nga rëniet e forta dhe të çara të thella. Dhe nëse gjeni një mënyrë për të kursyer para në iPhone, nuk do të jeni të kënaqur me mundësitë e mbrojtjes së lirë. Sidoqoftë, duke ditur se si të kurseni për një pajisje të shtrenjtë, mund të gjeni fonde për të pajisje të mira për iPhone 6S ose një pajisje tjetër.

Nëse gjeni një gabim, zgjidhni fragmentin e tekstit dhe shtypni Ctrl + Enter .

Ekrani i çdo vegël për komunikim ka nevojë për mbrojtje. Edhe nëse keni blerë modelin më të fundit të iPhone, atëherë mos e neglizhoni mundësinë që të instaloni film shtesë në ekran. Kjo do të zgjasë jetën e telefonit, duke e lejuar atë që të duket tërheqës më gjatë. Dëmtimet mekanike, të tilla si gërvishtjet, gungat nuk do të jenë të tmerrshme nëse e dini se si të ngjitni një gotë mbrojtëse në telefon. Detyra nuk është e lehtë, por nëse i ndiqni udhëzimet, mund ta bëni në shtëpi pa i pandihmuar .

Si të ngjitni siç duhet xhamin mbrojtës në smartphone

Për një fillestar, procedura mund të duket e komplikuar, por disa trajnime do t'ju bëjnë një specialist i vërtetë. Duhet të theksohet se nuk ka dallim të rëndësishëm nëse ne ngjitni xhamin mbrojtës në iPhone 5, modele të tjera të telefonave ose tabletave. Procedura është e njëjtë. Një person i papërvojë është më mirë të niset nga pjesa e prapme e veglës dhe më pas të shkoni në ekran.

Materialet dhe mjetet e kërkuara

Nëse sapo keni blerë një smartphone, atëherë është e rëndësishme të kuptoni se si të vendosni xhamin mbrojtës në telefon. Shfaqja e pajisjes është shumë e ndjeshme ndaj dëmtimeve mekanike. Duke qenë vetëm në xhepin tuaj, pajisja është dëmtuar nga monedha, thonjtë ose çelësat. Edhe gërvishtjet minimale mund të shkaktojnë shpërthime gjatë fërkimit. E njëjta gjë vlen edhe për situatat ku thjesht dëshironi të zëvendësoni mbrojtjen e vjetër të telefonit.

Për procedurën ju duhet:

 • alkooli fshij;
 • leckë e thatë;
 • lëngje speciale për pastrimin e ekraneve televizive ose kompjuterave;
 • shirit ngjitës ose kolektor pluhuri;
 • qelqi.


alkooli fshij;  leckë e thatë;  lëngje speciale për pastrimin e ekraneve televizive ose kompjuterave;  shirit ngjitës ose kolektor pluhuri;  qelqi

Udhëzimet hap pas hapi

Pikë e rëndësishme konsiderohet përgatitja e vendit të punës. Zgjidhni një dhomë me një minimum pluhuri. Kuzhinë ose banjo më të mirë. Në dhomën e gjumit ka shumë tekstile që tërheqin grimca për veten e tyre. Një çast i tillë pengon procesin korrekt dhe mund të komplikojë procedurën. Nëse nuk dini si të ngjitni xhamin mbrojtës në telefon, ndiqni hapat:

 1. Lani duart me sapun dhe ujë, pastaj vendosni xhamin mbrojtës për iPhone 6 ose një telefon tjetër në një sipërfaqe të pastër dhe të lëmuar.
 2. Para fillimit të procedurës, hiqni filmin e vjetër nga pajisja. Për ta bërë këtë, pak të tërhequr buzë në një kënd prej 60 gradë.
 3. Përdorni një fërkim alkool ose një pëlhurë me një pastrues për të hequr kontaminimin nga ekrani i telefonit. Ky mjet shitet në dyqane hardware ose bëhet në mënyrë të pavarur. Për ta bërë këtë, duhet të përzieni me ujë dhe alkool 5: 1, shtoni një xhel pak për enët atje.
 4. Ne fshijmë ekranin për të ndriçuar. Nëse ka grimca pluhuri, atëherë ne kalojmë mbi sipërfaqen me kasetë me shirita ose me kolektor pluhuri.
 5. Ne e nxjerrim pajisjen nga paketa dhe largojmë filmin nga ajo.
 6. Instaloni mbrojtjen në mënyrë që të përputhet me butonin qendror të pajisjes dhe altoparlantëve.
 7. Slide gishtin tuaj në qendër nga lart poshtë për të siguruar sipërfaqe patch.
 8. Ajri i mbetur është dëbuar nga qendra në skajet me një kartë krediti ose shpatull, e cila shpesh përfshihet.

Mos e shtyni shumë në ekran për të hequr flluska të vogla të ajrit. Ata do të zhduken brenda pak ditësh pas procedurës. Si rezultat, ju duhet të merrni një mbulesë të butë, të përkryer edhe në ekran. Megjithëse qelqi i shkrirë në telefon ka një trashësi prej vetëm 0.18 mm, ai mbron plotësisht pajisjen nga dëmtim mekanik .


Mund ta ngjisni qelqin mbrojtës në telefon

Sipërfaqet e cilësisë për iPhone 5s dhe modelet e tjera të veglës mund të ripërdoren. Për ta bërë këtë, hiqni me kujdes xhamin dhe përpunoni anën ngjitëse me alkool ant. Thjesht fshijeni atë me një leckë të lagur me një lëng të tillë, dhe lejoni pak kohë për t'u kulluar. Pastaj instaloni mbrojtje në përputhje me folësin dhe butonin. Lehtë të lëvizin nga qendra në skajet e dëbojnë ajrin dhe të lëngët. Flluska të vogla do të zhduken në një ditë.

Është mirë që të mbash mbrojtje menjëherë pas blerjes. Pastaj smartphone do të zgjasë një kohë të gjatë, dhe ju nuk do të duhet të shqetësohen për gërvishtjet dhe patate të skuqura.

Syzet mbrojtëse janë bërë për të gjitha modelet dhe markat e smartfonëve me prekje: nga Sony deri në Samsung . Për më tepër, prodhuesit pretendojnë se xhami e mbron ekranin shumë më mirë se filmi.

Është më e rëndë, është paksa më e vështirë për t'u ngjitur, por siguron mbrojtje të plotë nga dëmtimet mekanike. Syzet ndryshojnë në çmim dhe në performancë.

Për të zgjedhur të drejtën, mjafton t'i kushtohet vëmendje veshjes - shkëlqim ose mat. Sipërfaqja e errët nuk shkëlqen, por gjithashtu kushton më shumë.

Trashësia e xhamit mbrojtës mund të ndryshojë nga 0.2 në 0.3 mm.


3 mm

Fig. №1. Telefoni Samsung dhe qelqi mbrojtës në të

Ai përbëhet nga pesë shtresa kryesore:

 • Shtresa silikoni. Falë kësaj shtrese qelqi ngjitet në ekran.
 • Shtresa e mbajtjes Nevojë për një goditje të fortë. Edhe nëse ekrani është prishur, xhami mbrojtës nuk do ta lejojë atë të shpërndaj.
 • Shtresa antiblock. Kjo parandalon shfaqjen nga venitje.
 • Shtresa e mbrojtur, më e vështirë. Ishte ai që mbron nga gërvishtjet, copëzat dhe copëzat.
 • Shtresa Oleophobic - e lartë. Është rezistente ndaj ujit. Shtypjet nga shtresa e sipërme hiqen lehtësisht me një leckë të rregullt.

Gjëja e parë që ju duhet të shihni se çfarë është në kutinë me xham. Ideale nëse ka pecetë alkooli, rroba mikrofibre dhe xham të mbushur mirë. Në rastin kur mungon diçka, duhet së pari të gjesh mjetet e nevojshme , dhe vetëm pastaj të vazhdojë të ngjitjes.

 • Hapi i parë. Lani duart tërësisht me sapun. Përndryshe, do të shfaqet ekrani njollat ​​e yndyrnave . Pastaj hiqni filmin e vjetër ose xhamin e vjetër. Për të hequr filmin shpejt, vetëm kap atë nga këndi dhe të lehtë për të tërhequr. Për ta bërë më të lehtë punën, është më mirë të hiqni kapakun nga telefoni.

Këshillë! Përgatitni paraprakisht vendin e punës . Lëshohem hapësirë ​​të lirë dhe rregulloje dritë e mirë . Nëse ndriçimi është i pamjaftueshëm, mund të kaloni njolla ose pluhur.

 • Hapi i dytë. Përgatitja e ekranit. Hidhni filmin apo qelqin e vjetër. Pastaj ju duhet të degrease sipërfaqen. Një shishe alkooli është e shkëlqyeshme për këtë (shih Fig. 3). Nëse nuk është kështu, ju mund të thithni një pambuk pambuku në alkool. Nëse jo, dhe do të bëjë. pëlhurë e thjeshtë dhe parfum ose Këln. Është e rëndësishme që të përpunohet me kujdes ekrani, duke mos lënë asnjë shenjë yndyre ose divorc. Me përpunim të dobët, xhami shpesh del në pah dhe ju duhet ta instaloni përsëri.


Me përpunim të dobët, xhami shpesh del në pah dhe ju duhet ta instaloni përsëri

Fig. №7. Heqja e xhamit mbrojtës

Për të hequr dhe instaluar xhami, ju duhet vetëm të përsërisni tërë algoritmin e mësipërm. Prodhuesit pohojnë se xhami mund të hiqet dhe të instalohet disa herë, por është më mirë të përpiqeni ta mbani mirë atë herën e parë.

5. Si të zgjidhni xhami

Në mënyrë që të ngjitni siç duhet xhamin mbrojtës, është e rëndësishme të dini se cila është e drejtë për telefonin tuaj.

Këtu janë këshilla që do t'ju ndihmojnë me këtë:

 • Trashësia e xhamit nuk duhet të jetë shumë e madhe ose shumë e vogël. Në rastin e parë, vlen të kujtohet se trashësia në asnjë mënyrë nuk ndikon në forcën dhe rezistencën ndaj gërvishtjeve. Përveç kësaj, në gotë të trashë, siç tregon praktika, shenjat e gishtave të gishtave të yndyrshëm mbeten lehtësisht dhe është më e vështirë për t'i larë ato. Trashësia optimale, sipas ekspertëve, është nga 0.2 në 0.35 mm.

Kjo është interesante: Në shumicën e vendeve shkruajnë se trashësia e xhamit është e keqe për fleksibilitetin e saj. Por, më lejoni, pse xhami mbrojtës në fleksibilitet të telefonit? Telefoni nuk përkulet! Përkundrazi, është më mirë që xhami të mos lakohet dhe, në këtë mënyrë, të mbajë më mirë telefonin. Një tjetër gjë është se trashësia nuk është e lidhur me forcën.

 • Bli gotë ekskluzivisht për modelin e telefonit tuaj. Në forume mund të gjeni informacione se këto produkte mund të priten, priten ose modifikohen ndryshe. Pra, kjo nuk është e vërtetë! Prodhuesi në kohën e prodhimit merr parasysh ku telefoni ka altoparlantë, një elektrik dore, një blic, një kamerë të përparme dhe elementë të tjerë. Ju nuk mund të bëni vrima korresponduese me dorë, sepse në këtë rast thjesht thyeni xhamin dhe do t'ju duhet ta hedhni larg.
 • Forca optimale është 9H sipas ekspertëve. Mund të jetë pak më pak ose pak më shumë. Interesante, nëse xhami është më i qëndrueshëm, atëherë ndikimi me fundin e prapmë do të jetë i pashmangshëm. Nga ana tjetër, qëndrueshmëria më pak nuk do të sigurojë mbrojtje të mjaftueshme kur bie në anën e përparme.
 • Kur bleni, bashkoni xhami në telefon dhe shikoni nëse foto është shtrembëruar. Nëse është i shtrembëruar, nuk duhet ta blesh. Gjithashtu kushtojini vëmendje prapanicës. Nëse diku do të shihni hije i verdhë Me kalimin e kohës, ata do të bëhen më të dukshëm dhe, përsëri, është më mirë të kërkohet një model tjetër.


Nëse diku do të shihni hije  i verdhë  Me kalimin e kohës, ata do të bëhen më të dukshëm dhe, përsëri, është më mirë të kërkohet një model tjetër

 • Jetë i sigurt për të lexuar kritikat. Në këtë drejtim, është më mirë të blini produkte të ngjashme në internet, sepse në sajë të kësaj ju mund të lexoni se çfarë shkruajnë të tjerët për këtë apo atë model. Por edhe nëse shkoni në një dyqan të rregullt, ende sillni telefonin tuaj të mençur me ju dhe shfletoni internetin për të lexuar komente.

Këto këshilla themelore do t'ju ndihmojnë të zgjidhni xhamin më të mirë mbrojtës.

Videoja tematike:

Dhe si ta ngjitni vetë elementin?
Çfarë është më mirë - xhami apo filmi?
A kam nevojë për një film mbrojtës për ekranin e iPhone, duke pasur parasysh karakteristikat e tij?
Por, më lejoni, pse xhami mbrojtës në fleksibilitet të telefonit?