Farë është DRL

 1. Përkufizimi i dritave
 2. Variacionet DRL: çfarë përdoret për t'u referuar veturave?
 3. Cilat duhet të jenë dritat e drejtimit?
 4. Si duken dritat e drejtimit të ditës?
 5. Prodhuesit kryesorë të DRL: tiparet e produktit
 6. përfundim

Që nga viti 2011, Komisioni Ekonomik i KB për Evropën ka miratuar një ligj që detyron të gjithë shoferet të udhëtojnë edhe gjatë ditës me dritat në ose për të montuar DRL.

Që nga viti 2011, Komisioni Ekonomik i KB për Evropën ka miratuar një ligj që detyron të gjithë shoferet të udhëtojnë edhe gjatë ditës me dritat në ose për të montuar DRL

Përkufizimi i dritave

DRL-të janë pajisje të ndriçimit të jashtëm që vendosen para makinës dhe funksionojnë si shënjues dhe theksim i pjesës së jashtme të makinës. Kështu, DRL shërbejnë për siguri në autostradë, duke përmirësuar kapësinë e makinës gjatë ditës. Shpesh, shumë shoferë ngatërrojnë DRL-në me dritat e parkimit. Por nuk keni nevojë ta bëni këtë, sepse dimensionet kanë një shkëlqim më të ulët të dritës dhe kanë për qëllim vetëm përcaktimin e dimensioneve të makinës gjatë ditës së natës dhe në kushte të dukshmërisë së dobët në rrugë.

Prandaj, kur pyesni se cilat janë dritat e drejtimit të makinës, duhet të kuptoni qartë se këto janë pajisje ndriçimi që përdoren vetëm gjatë ditës. Gjithashtu, në mënyrë që të kuptoni plotësisht se çfarë është DRL në një makinë, duhet të dini se këto janë pajisje LED që duhet të vihen në makina me ligj. Dritat mund të vendosen në makinë ose normalisht, gjatë montimit, ose pasi të keni blerë makinën veç e veç. Prandaj, në pyetjen se çfarë është DRL në një makinë, duhet të dini që ekzistojnë pajisje të rregullta dhe universale ose pajisje adaptive që vendosen në cilindo makine dhe model makine nga ju personalisht. Kështu, përkufizimi i dritave të drejtimit të ditës tani ju e dini me siguri.

Kështu, përkufizimi i dritave të drejtimit të ditës tani ju e dini me siguri

Variacionet DRL: çfarë përdoret për t'u referuar veturave?

Në disa vende, drita përdoret dritat e fenerëve afër dhe larg, si lloji kryesor i DRL. Por vlen të përmendet se kjo është jopraktike, pasi më shumë energji harxhohet nga makina dhe jeta operacionale e llambave të fenerëve, ksenon ose halogjen, është zvogëluar. Kështu, për të mos përdorur fenerët për të identifikuar makinën dhe pajisjet individuale u zhvilluan. Pajisjet e tilla konsumojnë pak energji, instalohen veçmas nga optika e kokës dhe, më e rëndësishmja, kanë një intensitet dhe shkëlqim të shtuar të dritës. DRL-të individuale janë praktike, të sigurta dhe madje me stil.

Cilat duhet të jenë dritat e drejtimit?

Fillimisht, DRL-të prodhoheshin normalisht në makina dhe llambat e zakonshme halogjene prej 6-21 W u përdorën si një dritë dritë. Forma inovative e DRL është një LED që siguron shkëlqim maksimal, intensitet të dritës, dhe gjithashtu përmban konsumin minimal të energjisë. Prandaj, nëse do të armatosni makinën tuaj dritat e drejtimit të ditës atëherë ato duhet të jenë LED për të siguruar sigurinë maksimale në rrugë.

Si duken dritat e drejtimit të ditës?

Pajisjet për ngarje gjatë ditës janë në dispozicion në variacione të ndryshme, prandaj, nuk ka konsensus dhe kanun, i cili tregon saktësisht se cilat DRL duhet të jenë. Pajisjet nga prodhuesit e ndryshëm zhvillohen në forma të ndryshme. Mund të jenë drejtkëndëshe, të rrumbullakëta, katrore, të përbëhet nga elementë të veçantë. Gjithashtu, secili prodhues prodhon modele me prodhim të dritës më të ndritshme duke përdorur një numër të madh LED dhe anasjelltas. E veçanta e DRL është gjithashtu një pamje me stil, falë së cilës kjo pajisje mund të quhet një pajisje që modernizon pjesën e jashtme të makinës. DRL-të inovative janë LED të ndara që janë të ndërlidhura nga një tel izolues fleksibël.

Prodhuesit kryesorë të DRL: tiparet e produktit


 • Philips . Kompania gjermane prodhon DRL me cilësi të lartë dhe të fuqishme që dallohen nga shkëlqimi, drita e bardhë dhe një numër i ndryshëm i LED-ve. Ato janë të një cilësie të lartë dhe absolutisht universale, përkatësisht, janë të përshtatshme për çdo markë makine.
 • Osram . DRL të prodhuara gjermane, të cilat kanë jo vetëm një numër të veçantë diodash, por edhe një formë të rrumbullakët, drejtkëndëshe, mund të jenë të hollë, gjë që lejon montimin në mini-makina. Siguroni një dritë të bardhë borë që nxjerr në pah në mënyrë të përsosur makinën në rrugën e duhur.
 • Hella . Kompania gjermane po zhvillon DRL të bardha dhe të ndritshme që shërbejnë për të nxjerrë në pah makinën. Në dispozicion në kuti të formuar, si dhe LED-të individuale.
 • Xenite . Kompania kineze zhvillon DRL-të universale për makina që mund të përdoren në çdo markë dhe model. Pajisjet janë në formë të rrumbullakët ose drejtkëndëshe dhe janë një produkt cilësor.
 • Sho-Me . DRL kineze, të cilat janë me cilësi të mirë dhe dritë të ndritshme. Në dispozicion në një rast të formuar me prani të ndryshme të LED dhe funksionalitetin. Vishni të gjitha makinat, pavarësisht nga marka dhe modeli.

Ka prodhues të tjerë të DRL, të cilët prodhojnë pajisje që gjithashtu ndryshojnë nga njëri-tjetri në cilësi, prania e LED, fuqia, shkëlqimi dhe temperatura e dritës. Ju mund të njiheni me prodhuesit dhe modelet e DRL në faqen tonë të internetit, duke klikuar në kjo lidhje .

përfundim

Kështu, nëse vlerësoni jetën, atëherë duhet ta kuptoni qartë atë DRL - është praktike dhe e dobishme. Pajisjet LED gjatë ditës do t'ju ofrojnë aftësinë maksimale të makinës në rrjedhën e masës totale dhe gjithashtu modernizojnë pamjen. Aktualisht, përdorimi i DRL-ve të pavarura është një parakusht për të lënë gjurmët gjatë ditës.

Cilat duhet të jenë dritat e drejtimit?
Si duken dritat e drejtimit të ditës?
Variacionet DRL: çfarë përdoret për t'u referuar veturave?
Cilat duhet të jenë dritat e drejtimit?
Si duken dritat e drejtimit të ditës?