Sterilizator Avent për instruksione mikrovalore për përdorim. Avent sterilizator me mikrovalë, si ta përdorni atë si duhet? Udhëzime për përdorim

 1. Çfarë është sterilizatori Avent për mikrovalë
 2. Cilat janë avantazhet e sterilizatorit Avent për mikrovalë?
 3. Udhëzime se si të përdoret sterilizatori me mikrovalë Avent
 4. Sterilizimi pa sterilizues

Kur një i porsalindur shfaqet në një familje, lind pyetja e sterilitetit. Shishe, nipples, enët e fëmijës duhet të jenë sterile. Si ta arrijmë këtë? Cila metodë është më e përshtatshme për sterilizim. Në botën moderne të përparimit, Sterilizatori Avent do të jetë zgjidhja më e mirë. Kjo kompani ka provuar shumë vetë. Sterilizatori me mikrovalë Avent do të jetë një ndihmës i besueshëm për prindërit.

Çfarë është sterilizatori Avent për mikrovalë

Sterilizatori përbëhet nga një bazë, raft, mbulesë. Në raft ka përplasje për shishe, biçikleta, pompë gjiri, mbajtës të kapakëve të shisheve. Fotografia e paraqitur në artikull tregon qartë përbërjen e kitit.


Zgjedhja e sterilizuesit i përgjigjet pyetjeve:

 • Shpesh ju do të përdorni një sterilizues?
 • Sa shishe, nipples dhe enët e fëmijës do të sterilizoni në të njëjtën kohë?

Kur fëmija është vetëm në ushqim shishesh , përdorimi i sterilizatorit, ju me siguri do t'ju duhet. Pas të gjitha, ju do të duhet të përdorë atë duke përdorur atë disa herë në ditë. Ju mund të keni nevojë të sterilizoni disa shishe për fëmijë njëkohësisht. Prandaj, duhet të konsideroni sterilizatorin me mikrovalë Avent.


Kur foshnja është ushqim i përzier, sterilizuesi do të përdoret mjaft shpesh. Që kur të ushqyerit shishe të përziera gjithashtu duhet të përdorin çdo ditë. Mbani në mend se ushqimi i përzier ka të ngjarë të zgjasë deri në futjen e ushqimeve plotësuese.

Nëse fëmija juaj është i ndezur gji Ndoshta shishe do të përdoret vetëm për plotësim. Në këtë rast, mund të dalësh me një sterilizues elektrik Avent dhe shishe të së njëjtës kompani.

E rëndësishme: në çdo rast, blerja e sterilizuesit Avent për mikrovalë do të jetë një zgjidhje e përshtatshme.


Cilat janë avantazhet e sterilizatorit Avent për mikrovalë?

 • Thjeshtësia dhe lehtësia e përdorimit

Ju thjesht vendosni shishe, nipples, pompë gjirit pjesë brenda raft, para se të derdhje ujë në fund të bazës. Vendoseni pajisjen në mikrovalë për 5-10 minuta. Pas përdorimit, shpëlarje mirë nën ujë të rrjedhshëm. Është e përshtatshme për të ruajtur sterilizues të tillë - thjesht vendoseni në një rast të kuzhinës.

 • Kursim kohe

Ju nuk keni nevojë të qëndroni në furrë dhe të ndiqni procesin, si në shishe me valë. Përdorimi i sterilizatorit të shisheve në mikrovalë ju kursen kohë të çmuar që ju mund t'i kushtoni fëmijës dhe familjes.

Sterilizatori Avent me mikrovalë mund të merret me ju në një udhëtim, në rrugë, kur vizitoni disa ditë. E vetmja gjë - në vendin ku përdoret pajisja, duhet të jetë i pranishëm një mikrovalë. Shqyrtimet konfirmojnë se nënat shpesh vizitojnë, gjyshet dhe gjyshërit kanë sterilizues në arsenalin e tyre.

Udhëzime se si të përdoret sterilizatori me mikrovalë Avent

Ndiqni udhëzimet sa herë që përdorni pajisjen. Si të sterilizoni siç duhet?

 1. Të gjitha pjesët e shisheve dhe thithat e fëmijëve duhet të lahen mirë nën ujë të rrjedhshëm me detergjent për foshnje për pjata ose sode.
 2. Hapni kapakun e sterilizatorit, hiqni grilën.
 3. Në fund të pajisjes, derdh 200 ml ujë, jo më shumë, jo më pak.
 4. E rëndësishme: gjithmonë duhet të keni ujë në sterilizues. Sterilizo me ujë të zier ose të filtruar.
 5. Mbushni me ujë, vendosni grilën në vend.
 6. Vendosni shishe, biçikleta ose pjesë të pompës së gjirit në ekran.
 7. Mbylleni sterilizatorin fort me kapakun dhe sigurojeni mbajtëset.
 8. Vendoseni pajisjen në mikrovalë.
 9. Vendosni kohën e sterilizimit sipas fuqisë së përzgjedhur mikrovalë.
 10. E rëndësishme: para se të merrni sterilizuesin nga mikrovalë, le të ftohet për 2 minuta.
 11. Hiqni sterilizuesin nga mikrovalë nga dorezat.
 12. Transferoni shishet dhe sendet e tjera në një pjatë të pastër.

E rëndësishme: përdorimi i sterilizatorit kërkon kujdes. Pajisja, shishja është shumë e nxehtë.


Ndiqni këto udhëzime për sterilizatorin mikrovalë Avent dhe shishet dhe enët e foshnjave do të sterilizohen siç duhet.

Sterilizimi pa sterilizues

Kur nuk ka sterilizues, është e mundur që të sterilizohen shishet pa atë. Si të sterilizoni shishet në mikrovalë pa sterilizues?

 1. Merrni një enë plastike për mikrovalë, derdhni pak ujë.
 2. Vendosni shishet e zbërthyera, pjatat ose pjesët e pompës së gjirit në enë.
 3. Vendoseni enën në mikrovalë.
 4. Zgjidhni kohën në varësi të fuqisë së mikrovalës.
 5. Pas ndërprerjes, lejo enën të ftohet pak dhe hiqni.
 6. Hiqeni shishet dhe vendosni ato në enët e pastra.

E rëndësishme: pjesët metalike të shisheve dhe enëve nuk duhet të sterilizohen në mikrovalë.


Rreth sterilizatorëve Avent shumë reagime pozitive, ata e kanë rekomanduar veten midis nënave të reja. Avent - është i përshtatshëm dhe praktik. Gjithashtu në mikrovalë mund të sterilizohet pa sterilizues. Zgjidhni atë që është e përshtatshme dhe e përballueshme për ju dhe për të ngritur një fëmijë të shëndetshëm!

Si ta arrijmë këtë?
Sa shishe, nipples dhe enët e fëmijës do të sterilizoni në të njëjtën kohë?
Cilat janë avantazhet e sterilizatorit Avent për mikrovalë?
Si të sterilizoni siç duhet?
Si të sterilizoni shishet në mikrovalë pa sterilizues?