Si të gjeni një telefon të humbur

 1. Metoda 1: Telefononi nga një numër tjetër
 2. Metoda 2: Shërbimet nga Google
 3. Metoda 3: aplikimi në agjencitë e zbatimit të ligjit

Në rast se keni humbur telefonin tuaj të mençur ose është vjedhur, mund ta gjeni menjëherë. Në mënyrë që përdoruesit të jenë në gjendje të bëjnë këtë procedurë, prodhuesit e telefonit dhe OS kanë dhënë një funksion kërkimi të ngjashëm për ta.

Në mënyrë që përdoruesit të jenë në gjendje të bëjnë këtë procedurë, prodhuesit e telefonit dhe OS kanë dhënë një funksion kërkimi të ngjashëm për ta

Mjetet e ndjekjes janë të ndërtuara në të gjitha telefonat inteligjentë modernë. Sot më popullore janë GPS, Beidou ose GLONASS, të përdorura në Kinë dhe Rusi. Nëse është e nevojshme, mund të gjesh se ku je në moment ose ku po telefonon tani, nëse është vjedhur apo humbur, duke përdorur të dhëna nga sistemi i ndjekjes.

Në disa telefona është shumë e vështirë të çaktivizosh navigacionin për një përdorues të rregullt.

Metoda 1: Telefononi nga një numër tjetër

Nëse nuk mund të gjesh një smartphone në apartament ose të mbetesh në një festë, mund ta gjesh shumë lehtë dhe shpejt. Pyesni dikë për një telefon dhe thirrni numrin tuaj. Nëse nuk ndizni modalitetin e heshtur, atëherë, pas dëgjimit, do të dëgjoni një zile ose një dridhje. Nëse zëri është i fikur, atëherë mund të gjesh një smartphone në ekranin ndriçues.

E njëjta metodë mund të përdoret nëse telefoni është vjedhur, por sulmuesi nuk ka pasur kohë për të nxjerrë kartën. Duke bërë një telefonatë në kartën SIM, policia do të jetë më e lehtë për të gjetur vendndodhjen e telefonit.

Metoda 2: Shërbimet nga Google

Falë navigatorëve standardë, mund të përpiqeni të gjeni vetë smartphoneun e humbur në Android. Por nëse nuk mund ta gjeni në shtëpi, atëherë ky opsion nuk është i përshtatshëm. Fakti është se GPS nuk mund t'ju tregojë në mënyrë të saktë vendndodhjen e pajisjes.

Natyrisht, nëse zbuloni humbjen e një smartphone, duhet menjëherë të kontaktoni policinë. Pas kësaj, tashmë mund të përpiqeni të gjeni një smartphone duke përdorur një kompjuter të rregullt. Nëse metoda ka dhënë ndonjë rezultat, menjëherë t'i paraqesë ato tek agjencitë e zbatimit të ligjit për të përshpejtuar procesin e kërkimit.

Për të marrë të gjitha të dhënat e nevojshme, kontrolloni nëse telefoni juaj i mençur përshtatet me kriteret e mëposhtme:

 • Smartphone përfshirë. Nëse nuk është kështu, atëherë do të shfaqet vendi ku telefoni ishte në gjendjen e tanishme për herë të fundit.
 • Ju keni mundësinë të hyni në llogarinë Google në të cilën pajisja juaj është e bashkangjitur.
 • Nëse në momentin që telefoni nuk është i lidhur në internet, atëherë do të shihni vendndodhjen e tij të fundit kur rrjeti është i lidhur.
 • Transferimi i gjeodatës është duke u kryer.
 • Funksioni "Gjej pajisje" aktivizohet në telefonin tuaj inteligjent.

Në mënyrë ideale, të gjitha kushtet e mësipërme duhet të plotësohen. Por nëse të paktën çifti i fundit është përfunduar, atëherë mund të përpiqeni ta gjeni pajisjen në sistemin operativ Android. Për ta bërë këtë, duhet të kryeni veprimet e mëposhtme:

 1. Hapni aplikacionin Device Gjej My Device .
 2. Futni identifikimin tuaj dhe fjalëkalimin për të hyrë në llogarinë, e cila është e lidhur me Tregun Luaj në pajisjen e dëshiruar.
 3. Futni identifikimin tuaj dhe fjalëkalimin për të hyrë në llogarinë, e cila është e lidhur me Tregun Luaj në pajisjen e dëshiruar

 4. Në ekran do të shfaqet një hartë, e cila do të tregojë vendndodhjen e telefonit inteligjent. Informacioni është i përafërt. Nga e majta mund të shihni emrin e pajisjes, statusin e baterisë, emrin e rrjetit në të cilin telefoni është i lidhur.
 5. Nga e majta mund të shihni emrin e pajisjes, statusin e baterisë, emrin e rrjetit në të cilin telefoni është i lidhur

Gjithashtu, më poshtë është një listë e karakteristikave që ofrohen për të lehtësuar kërkimin:

 • Nëse zgjidhni artikullin "Thirrje" , atëherë bëhet një telefonatë që emulon një telefonatë. Edhe nëse telefoni është në modalitet të heshtur, sinjali do të bëhet në vëllimin maksimal. Gjithashtu mund të dërgoni një mesazh që do të shfaqet gjatë telefonatës.
 • Nëse sulmuesi nuk ka ndryshuar PIN, atëherë mund të provoni të përdorni butonin "Blloku" . Telefoni është i bllokuar dhe një mesazh që keni shkruar nga kompjuteri shfaqet në ekran.
 • Nëse vendosni të përdorni funksionin "të fshini të dhënat" , atëherë të gjitha informatat ekzistuese fshihen dhe nuk mund ta gjurmoni më tej pajisjen.
 • Nëse vendosni të përdorni funksionin të fshini të dhënat , atëherë të gjitha informatat ekzistuese fshihen dhe nuk mund ta gjurmoni më tej pajisjen

Metoda 3: aplikimi në agjencitë e zbatimit të ligjit

Kjo metodë është më e besueshme. Gjithashtu mund ta përdorni për të gjetur telefonin nëse është fikur dhe nuk është ndezur që nga hera e fundit që e keni parë. Ju duhet të dorëzoni një aplikacion për të vjedhur pajisjen në polici.

Shih gjithashtu:
Si të gjeni një telefon IMEI vetë nëpërmjet internetit
Gjeni icloud iphone nga kompjuteri juaj është e lehtë!
Kontrolli i telekomandës nga kompjuteri
Si të kontrolloni për origjinalitetin e iPhone dhe për të gjetur IMEI-in e saj

Ju menjëherë do t'ju kërkohet të specifikoni IMEI të smartphone tuaj, i cili është unik për çdo model. Sapo pajisja të ndizet, ky numër aktivizohet dhe mund të gjurmohet. Është e pamundur të ndryshohet IMEI, dhe mund të gjendet vetëm në dokumentet e ofruara me blerjen në dyqan. Megjithatë, policia mund të kërkojë një telefon të humbur për një kohë të gjatë, pasi shumë varet nga departamenti ku janë paraqitur aplikimet.

Nga metodat e kërkimit të mësipërm mund të zgjidhni atë që ju përshtatet. Për të gjetur një smartphone është e vërtetë dhe prodhuesit kanë siguruar që secili model ka sisteme të kërkimit të vendndodhjes. Nëse je i sigurt se telefoni ishte vjedhur ose humbur diku në një vend publik, atëherë kontaktoni menjëherë autoritetet e zbatimit të ligjit.