Përdorimi i teknikave të gatimit me ujë në një skarë me gaz

Pra, miqtë, pranvera është një hap i shpejtë drejt nesh. Dhe, sigurisht, shumë dashamirë të zhurmshëm të pjekurisë tashmë po fërkojnë duart e tyre në pritje të hapjes së sezonit. Megjithatë, para se të përdorni skarë pas një kohë të gjatë boshe, ju duhet të bëni një numër manipulimesh të thjeshta. Gjëja e parë që duhet të bëni është kalibrimi i skarës tuaj, duke e calcining disa herë pa gatim. Në vaj të ri vuaj dhe papastërtitë e tjera teknike do të djegur, dhe në yndyrat vjetër të përdorura më parë dhe të naftës.

Gjithçka është gati. Tani për gatimin. Për shumicën e kuzhinierëve fillestar që gatuajnë në grila të gazit, e vetmja mënyrë për të rregulluar dhe ruajtur temperaturën në skarë është çelësat e gazit. Dhe kjo është e vërtetë - temperatura varet nga furnizimi i sasisë së kërkuar të gazit. Mënyra më e mirë për të kontrolluar me saktësi temperaturën do të jetë blerja e gazit vuaj me dy . në tre ose idealisht katër burners . Dy ose më shumë ndezës lejojnë përdorimin e gatimit indirekt, i cili është i përshtatshëm, për shembull, për pjekjen e copave të mëdha të mishit.

Por ka një mënyrë tjetër për të kontrolluar dhe mbajtur një temperaturë konstante në skarë dhe me një sobë. Nëse djeg juaj ka vetëm një sobë, ju mund të gatuani ushqimin indirekt duke vendosur një enë me ujë në skarë. Megjithatë, një nga problemet kryesore të grilave është termometrat e integruar, të cilat zakonisht nuk janë të sakta dhe janë vonë në matjen e temperaturës në kohë reale. Në mënyrë që të bëheni mjeshtër i tiganisjes, keni nevojë termometër dixhital i mirë dhe ju duhet të kaloni disa orë duke u përpjekur kombinime të ndryshme të matjeve.

Pra, nëse keni një pjekje me vetëm një zjarr ose nëse keni mish më shumë sesa mund të përshtateni në një zonë të tërthortë ("të ftohtë"), provoni këtë metodë. Vendosni një tenxhere uji midis zjarrit dhe ushqimit. Gjithashtu, vendosni pjesët e drurit sa më afër flakës që është e mundur. Uji thith ngrohjen dhe ndihmon në minimizimin e luhatjeve të temperaturës. Lagështi gjithashtu përzihet me tym, produkte me djegie të gazit dhe krijon një aromë që nuk mund të merrni vetëm me tym. Është e rëndësishme të theksohet: mishi nuk është i avulluar, sepse mund ta bëjë mishin të butë dhe të shkatërrojë shijen e saj. Përveç kësaj, nëse ruani temperaturën në skarë rreth 105 ° C, uji nuk do të valojë, pasi zona e rezervuarit ku derdhet uji do të zhduket ujin më shpejt se sa vlon, duke e mbajtur temperaturën e ujit rreth 100 C. Është e vështirë të besohet, por kjo është e vërtetë. Dhe nëse uji vlon, ju duhet të reduktoni rrjedhën e gazit.

Ka dy mënyra për të përdorur rezervuarët e ujit, në varësi të llojit të skarë. Ja se si ta bësh atë Weber Genesis me tre burners .

Metoda 1. Paletat nën grates

Për këtë do t'ju duhet paleta të disponueshme alumini e cila, ideale, duhet të jetë rreth të njëjtës madhësi si sipërfaqja e skarës. Hiqni grilat nga skaji dhe vendosni paletat në prerjen e ndezjes. Mos vendosni paleta në djegës të hapur! Pastaj derdhni gjysmën e ujit të nxehtë në tabaka. Dhe mos e hidhni paratë duke përdorur lëng molle ose diçka tjetër - kjo nuk do të ndikojë në shijen e ushqimit. Ne vendosim një sondë digjitale të termometrit në litarë dhe ndezim një ndezës, mundësisht një ndezës qendror, dhe prisni derisa ngrohja e ngrohjes deri në 107 C. Mund të nevojitet 30 minuta ose më shumë, duke marrë parasysh përdorimin e ujit.

Metoda 2. Paleta në rrjet

Paleta në rrjet

Nëse ju nuk mund të vendosni tabaka nën grates, ju mund t'i vendosni ato në krye dhe përdorni grilën nga furrën tuaj në shtëpi në majë të tabaka të ujit.

Përdorimi i tymit

Për të marrë shijen e ushqimit me aromën e tymit në grasat me gaz me shkurton në formë V, ju thjesht mund të vendosni një copë dru në to dhe duhet të digjet aty. Nëse pema filloi të digjet, atëherë duhet të zvogëloni furnizimin me gaz, ose të përfundoni drurin në fletë metalike, duke bërë disa vrima në të ose të përdorni një kuti Weber. Një tjetër mashtrim është përdorimi i briketave të thëngjillit - qymyrit ndez dhe thithje, por sasia e saj nuk është e mjaftueshme për të ndryshuar ndjeshëm temperaturën brenda skarë.

Gatim mishit duke përdorur ujë

Vendosni mishin në raft dhe përgatitni, duke respektuar temperaturën, siç është përshkruar më sipër. Përderisa mishi është i gatuar mbi ujë, nuk do të digjet dhe nuk do të thahet. Pas gatimit, do të habiteni se si mund të arrihen aroma të pasura dhe komplekse duke përdorur këtë teknikë të thjeshtë. Fat i mirë në pjekje, miqtë!