Emrat e Kafshëve në Anglisht

  1. Pets
  2. Kafshët e fermave në anglisht
  3. Kafshët dhe zogjtë ekzotikë në anglisht
  4. Kafshët e pyjeve në anglisht
  5. zogjtë
  6. Insektet në anglisht
  7. Si të krekosësh bretkosat angleze? ..

Kafshët në anglisht me përkthim. Zogjtë dhe insektet vendas dhe të egra, ekzotike dhe bujqësore. Mësoni më shumë për kafshët!

Kafshët dhe zogjtë janë «vëllezërit tanë më të vegjël», siç i quajmë me dashuri. Ata banojnë në planetin tonë edhe kur një person nuk mund të ekzistojë. Ata na rrethojnë çdo ditë dhe kudo që të jemi.

Disa ne mbani shtëpi si kafshët shtëpiake , të tjerët janë rritur në ferma, dhe pjesa tjetër janë studiuar natyrën e egër . Le të mësojmë disa gjëra interesante rreth kafshëve në gjuhën angleze.

Pets

mace cat cat kotele qen qen qenush kone kone zbuloj gjahtar derr gini derr lloj brejtësi lloj brejtësi miu rat canary kanarinë papagall papagall peshk i kuq peshk i kuq turtle breshkë

Kafshët e fermave në anglisht

Kryesisht për meshkujt, femrat dhe i ri përdoren emra të ndryshëm.

Emri i gjenerikëve (i përgjithshëm) Mashkull (Mashkull) Femër (Femër) Të rinj (Kub) lopë (lopë) dem (lopë) lopë (lopë) viç (viç) kalë (kalë) (derr) derri (derri) mbjellë (derr) derr (dele) dele * (dele) ram (dele) dele (delet) qengji dhi dhi sheqer dhi dado dhi kec (duck) duck (duck) duck (rosë) duck (duck) duck (duck) duck (duck) duck (duck) ) goose * (patë) gander (gander) patë (patë) gosling (patë)

* Dele e shumefishte - dele ; patë - patë .

Kafshët dhe zogjtë ekzotikë në anglisht

camel deve elefant elefant leopard leopard cheetah cheetah giraffe giraffe kangur kangur luani luan tigër tigër struci struc pallua pallua pantera pantera majmun majmun

Kafshët e pyjeve në anglisht

badger baldach bat bat mbajnë mbajnë mbajnë peshkaqen * dre Fox lisce hace hare iriq iriq mole mol karrocë miut * mouse lepuri lepuri miu rat kullë ujku proteina ujku weasel weasel

* shumës dre - dre ; miu - minj .

zogjtë

crow crow pëllumb / pëllumb pëllumbi hawk hawk heron egret lark lark owl owl fasnjak fazan rook rook harabeli harabeli starling starling gëlltit swallow mjellmë mjellmë

Insektet në anglisht

bee bee flutur flutur dragonfly dragonfly fluturojnë fluturojnë molë mole spider merimangë milingonë milingonë

Dëgjoni shqiptimin e emrave të kafshëve shtëpiake dhe të egra dhe zogjve në gjuhën angleze:

Si të krekosësh bretkosat angleze? ..

Dhe këtu është se si, sipas opinionit të anglishtes, "meow", "woof", "oink" dhe "crow" tingull:

Tani mund të flisni për kafshët në anglisht që jetojnë në shtëpinë tuaj, aty pranë ose gjenden në zonën tuaj.

Bëni një album me fotot e kafshëve të tyre ose kafshët e preferuara. atëherë nënshkruani të gjitha fotografitë në anglisht . Shoh, do t'ju ndihmojë të mbani mend emrat e vëllezërve tanë të vegjël përgjithmonë!

Lexojmë më tej:

Të gjitha ngjyrat e ylberit në anglisht

Të gjitha frutat dhe manaferrat e shijshme në anglisht